Vooraf werd dit aangekondigd als een van de mooiste affiches uit de achtste finales van de Champions League, en de heenwedstrijd stelde niet teleur. Het gehavende Paris Saint-Germain, dat aantrad zonder onder andere Neymar en Edinson Cavani, rekende op ‘youngster’ Kylian Mbappé om de ploeg in vorm, Manchester United, af te stoppen. Deze nam samen met ex-Mancunian Angel Di Maria zijn team op sleeptouw en zorgde ervoor dat ze met een comfortabele 0-2 uitgangspositie terug op het vliegtuig richting Parijs stapten. Kan United dit nog rechttrekken?

Paris Saint-Germain – Manchester United
6 maart 2019
21.00 uur, Parc des Princes, Parijs

Waar zet jij op in?

 

Geschorste Pogba

Manchester United staat met de rug tegen de muur. Niet alllen moeten The Red Devils in Parijs na een 0-2 nederlaag vol voor de aanval kiezen, ze kunnen daarbij bovendien ook niet rekenen op Paul Pogba. De Franse middenvelder kreeg tijdens de vorige ontmoeting in het slot van de wedstrijd zijn tweede gele kaart, waardoor hij niet mag aantreden in de return. Sinds de komst van manager Ole Gunnar Solskjær ontpopte Pogba zich tot de absolute leider van het middenveld, en was met negen goals en zeven assists in veertien wedstrijden van levensbelang. De flamboyante wereldkampioen zal dus zeker gemist worden, en vraag is dus wie zijn rol in de ploeg zal overnemen.

Edinson Cavani - Toto

Gaat Edinson Cavani na een blessure weer speelminuten maken voor PSG?

Terugkerende Cavani

In Parijs leven ze met een heel ander gevoel naar de wedstrijd toe. Het sterrenelftal van coach Thomas Tuchel kan voor de terugwedstrijd opnieuw rekenen op Cavani. De Uruguayaanse killer, die begin februari in het competitieduel met Bordeaux uitviel met een heupblessure, maakte deze week zijn comeback op het trainingsveld. De wedstrijd tegen MS Caen kwam net te vroeg voor de spits, en het lijkt onwaarschijnlijk dat hij woensdag zal starten, maar ook als invaller kan hij van groot belang zijn. Ook de Belgische vleugelverdediger Thomas Meunier is opnieuw beschikbaar. Hij gaf zijn terugkeer na zijn blessure nog wat extra glans door bij zijn eerste speelminuten meteen te scoren. Bovendien zijn Les Parisiens extra op hun hoede. Twee jaar geleden lieten ze na een 4-0 thuisoverwinning zich de kaas van het brood eten door in Camp Nou met 6-1 te verliezen van Barcelona, maar PSG stoot zich ongetwijfeld niet weer aan die steen.

Onze voorspelling

Zoals te merken aan onze quoteringen (winst PSG 1.50, winst Manchester United 6.15), heeft Manchester United weinig kans op overleven. Tijdens de heenwedstrijd was er een duidelijk verschil in kwaliteit zichtbaar, en dit zal waarschijnlijk nu niet anders zijn. Bovendien moet United met man en macht aanvallen, waardoor het de pijlsnelle Mbappé in de kaart speelt. Wij voorspellen een wedstrijd met meer dan 2,5 doelpunten, die in de tweede helft beslist gaat worden. PSG staat met zijn gemiddelde van drie gemaakte doelpunten per wedstrijd helemaal bovenaan de lijst van ploegen uit de top-5 competities in Europa en maakte bovendien 42 van zijn 78 goals in het laatste halfuur van de wedstrijd. Ook United heeft met twee doelpunten per wedstrijd een mooi gemiddelde. Het belooft dus een spectaculaire avond te worden.

Onze wedtips

PSG wint en over 2,5 doelpunten > 1.99

Kylian Mbappé scoort het laatste doelpunt > 4.00

Halftime/Fulltime: X/Paris Saint-Germain > 4.15

Statistieken

Meer feitjes weten over Paris Saint-Germain – Manchester United? Check ze HIER!

Programma CL

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.