PSV had een valse start van dit Eredivisieseizoen door met 1-1 gelijk te spelen bij promovendus FC Twente. Midweeks boekte de formatie van trainer Mark van Bommel een zuinige 0-1 zege bij FK Haugesund in de derde voorronde van de Europa League. Een overwinning is eigenlijk ook het enige wat zondag telt tegen ADO Den Haag, de ploeg die het seizoen aftrapte met een 2-4 thuisnederlaag tegen FC Utrecht. Voor PSV – ADO Den Haag hebben wij tien leuke feitjes voor je op een rij gezet.

PSV – ADO Den Haag
Eredivisie
11 augustus 2019
20.00 uur, Philips Stadion, Eindhoven

Bekijk hier alle wedopties!
  • PSV verloor slechts één van zijn laatste 32 Eredivisie-duels met ADO Den Haag (winst: 27, gelijk: 4, verlies: 1), een 0-1 thuisnederlaag op 5 februari 2011 (goal Wesley Verhoek).
  • Thuis won PSV maar liefst 21 van zijn laatste 22 Eredivisie-duels met ADO. De enige keer dat PSV in deze reeks punten verspeelde, was in de 0-1 nederlaag in februari 2011.
  • Uit boekte PSV vorig seizoen een 0-7 overwinning op ADO en evenaarde daarmee zijn grootste uitzege ooit in Eredivisie-verband. Voor ADO was het een evenaring van zijn grootste thuisnederlaag in de Eredivisie.
  • In het seizoen 2009/2010 won PSV voor het laatst zijn eerste twee Eredivisie-wedstrijden in een nieuw seizoen niet. Destijds begonnen de Eindhovenaren met een 3-3 gelijkspel tegen VVV-Venlo en een 1-1 op bezoek bij de uiteindelijke kampioen FC Twente.
  • PSV is in zijn laatste 48 thuisduels in de Eredivisie ongeslagen (winst: 43, gelijk: 5, verlies: 0), sinds een 0-1 nederlaag tegen Feyenoord op 18 september 2016. Het werd toen 0-1. Tussen november 1989 en december 1992 bleef PSV voor het laatst langer thuis ongeslagen (53 Eredivisie-duels op rij).
  • Sinds zijn komst naar PSV was Hirving Lozano bij 51 Eredivisie-doelpunten betrokken (34 goals, 17 assists). Alleen Steven Berghuis (55) en Hakim Ziyech (54) waren vanaf het begin van het seizoen 2017/2018 bij meer Eredivisie-goals betrokken.
  • ADO Den Haag heeft het seizoen afgetrapt met een 2-4 thuisnederlaag tegen FC Utrecht. De Hofstedelingen verspeelden daarin een 2-0 voorsprong. Voor ADO was het bijna 9 jaar geleden (12 september 2010) dat de ploeg een voorsprong had van twee doelpunten en desondanks niet als winnaar van het veld stapte.
  • In elk van de voorgaande twee seizoenen begon ADO Den Haag met twee nederlagen in de Eredivisie.
  • ADO Den Haag maakte dit seizoen zijn beide doelpunten uit een standaardsituatie en is de enige ploeg die in de openingsspeelronde twee keer scoorde uit een dood moment.
  • PSV is de tegenstander waartegen Fons Groenendijk het vaakst tegen speelde als hoofdtrainer (negen) maar nog nooit won.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind je van deze voorbeschouwing?