Een klein sprankje hoop. Dat koestert PSV op Europese overwintering. Daarvoor is een overwinning op Barcelona eigenlijk noodzakelijk. Want de hekkensluiter in poule B moet een gat van drie punten zien te overbruggen met nummer drie Tottenham Hotspur. Die derde plek geeft recht op een plekje in de knock-out fase van de Europa League. Barcelona verslaan is normaal gesproken onbegonnen werk, maar de Catalanen zijn al geplaatst voor de volgende ronde en verkeren bovendien niet in grootste vorm.

PSV – Barcelona
28 november 2018
21.00 uur, Philips Stadion, Eindhoven

Waarop zet jij in?

ACTIE

Zet minimaal € 5 in op PSV – Barcelona en maak kans op een Free Bet van € 5! KLIK HIER!

Je zou zeggen dat er weleens een einde moet komen aan de ongekende zegereeks van PSV in de Eredivisie. Maar de koploper blijft maar winnen. Afgelopen zaterdag alweer voor de dertiende keer op rij. In eigen huis werd sc Heerenveen, dat een groot gedeelte van de wedstrijd met tien man speelde, eenvoudig opzij gezet: 3-0. De uitblinkers aan PSV-zijde waren uiteraard weer Hirving Lozano en Luuk de Jong. De Mexicaan nam twee goals voor zijn rekening en Eredivisietopscorer De Jong zorgde met een schitterende omhaal voor zijn twaalfde seizoentreffer. PSV is deze jaargang sowieso lekker op schot. In dertien wedstrijden scoorden de Eindhovenaren al 46 keer. Dat is een gemiddelde van 3,5 goal per wedstrijd. Slechts vijf keer hoefde keeper Jeroen Zoet een tegengoal te incasseren. Het zijn ongekende cijfers.

Hirving Lozano - Toto

Hirving Lozano was tegen sc Heerenveen belangrijk met twee goals.

Die goede lijn doortrekken in Europa lukt vooralsnog niet. Want er werd slechts één punt behaald in vier Champions League-duels. De vraag is of PSV zich daarvoor moet schamen. Wie naar de tegenstanders kijkt, mag concluderen dat dat geen schande is. Met Barcelona, Tottenham Hotspur en Internazionale zit PSV in een van de sterkste groepen. De ploeg van coach Mark van Bommel liet bij vlagen prima spel zien, maar de finesse om echt goede resultaten neer te zetten ontbreekt. Zo leek PSV bij de Spurs lange tijd af te stevenen op een gelijkspel, totdat Harry Kane vlak voor tijd de 2-1 maakte. Keihard wordt er kennis gemaakt met de wetten van de Champions League. Er zit veel talent in het team, maar rijp voor de Europese top zijn de meesten nog niet.

Nationale vormdip

Barcelona is de enige club die na vier speelrondes al is geplaatst voor de achtste finale van de Champions League. De formatie van hoofdtrainer Ernesto Valverde heeft tien punten bij elkaar gespeeld. Alleen de poulewinst staat nog op het spel voor Barcelona. Waar er in Europa geen vuiltje aan de lucht is voor de Spaanse landskampioen, zo moeizaam gaat het in La Liga. Barcelona staat weliswaar op een tweede plek op slechts één punt achter lijstaanvoerder Sevilla, maar de overwinningen aaneen rijgen is er bepaald niet bij. Zo leed Barcelona nederlagen tegen laagvliegers Leganés en Real Betis en werd er nog eens vier keer gelijkgespeeld. Het zijn geen cijfers die bij Barcelona passen. Schrale troost is dat Real Madrid helemaal een slecht seizoen doormaakt met nog eens vijf punten minder dan Barcelona. Van grootste vorm kan er dus niet gesproken worden. Bovendien mist Valverde tegen PSV Luis Suárez, Jasper Cillessen, Thomas Vermaelen, Arthur, Rafinha en Sergi Roberto.

Lionel Messi - Toto

Na een armbreuk is Lionel Messi weer inzetbaar bij Barcelona.

Onze voorspelling

PSV moet winnen en zal daarom vol de aanval zoeken. Barcelona heeft geen klassieke counterploeg, maar met spelers als Lionel Messi en Philippe Coutinho gaat er ongetwijfeld gescoord worden. Wij zetten in op een kleine overwinning voor Barcelona.

Onze wedtips

Barcelona wint met 1-2 > 7.80

Barcelona wint en er wordt minder dan 3,5 keer gescoord > 2.65

Messi maakt laatste doelpunt > 2.48

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.