De Eindhovense zomervakantie zit erop en ondanks dat er nog enkele mutaties in de selectie van PSV zullen plaatsvinden start officieel het seizoen weer. Met de kwalificatie voor de Champions League. Tegenstander is FC Basel. Lees hier de voorbeschouwing.

PSV – Basel
Champions League kwalificatieronde
23 juli 2019
20.00 uur, Philips Stadion, Eindhoven

Bekijk hier alle wedopties!

PSV heeft niet de meest ideale voorbereiding gehad. In Eindhoven moest na het seizoen direct worden gebouwd aan een nieuw team. En daar zat ook een grote tijdsdruk op met de wetenschap dat de ploeg er morgen al moet staan om kwalificatie voor de Champions League af te dwingen. Dat zorgt voor enige onrust. Basisspelers de Jong, Schwaab en Angeliño vertrokken, terwijl er genoeg speelt rondom Lozano, Bergwijn en Pereiro. Met de komst van Lato, Boscagli, Afellay en Bruma werd er ingespeeld op bovengenoemde uitgaande transfers.

Zeker door het vertrek van aanvoerder Luuk de Jong zal coach van Bommel moeten werken naar een andere soort speelstijl. Waar de Jong veelal met lange ballen als kapstok werd gebruikt staat daar nu een hele andere soort spits in de vorm van Donyel Malen. Om hem heen zullen vermoedelijk aanwinst Bruma, Lozano en Bergwijn staan. De Eindhovenaren speelde in de voorbereiding vier potjes. Daarvan werd er maar eentje gewonnen (Aris Saloniki, 3-0). Twee keer werd er verloren van respectievelijk Nice (2-3) en Wolfsburg (0-2).

FC Basel verdediger Éder Balanta in actie tegen Manchester United.

Het seizoen in Zwitserland is reeds begonnen. FC Basel opende het bal tegen FC Sion en won eenvoudig met 4-1. Ricky van Wolfswinkel begon op de bank en kwam er pas in minuut 85 in. De Zwitsers zijn voor PSV de eerste van de drie hordes op weg naar de groepsfase van de Champions League. Waar FC Basel door de prestaties van de club in de historie van de Champions League bekend staat als een gelouterde Europese Club, is dat op het moment ietwat aan het vervallen. O.a. door de nederlagen van vorig jaar voor de kwalificatie voor de Europa League tegen PAOK Saloniki en Apollon Limassol en de 20 punten achterstand op kampioen Young Boys.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind je van deze voorbeschouwing?