Na een succesvolle interlandbreak voor het Nederlands Elftal gaat de blik weer op de Eredivisie. In de lente van het Nederlandse voetbal dienen veel nieuwe talenten zich aan. En dat maakt de vaderlandse competitie ook een stuk leuker om naar te kijken. We trappen het weekend af met koploper PSV tegen promovendus FC Emmen.

PSV – FC Emmen
20 oktober 2018
18.30 uur, Philips Stadion, Eindhoven

Blijft PSV ongeslagen?

 

PSV krijgt zaterdag dus FC Emmen op bezoek. De Drentenaren doen het vooralsnog prima op het hoogste niveau met een veertiende plek. Maar als er beter naar de wedstrijden wordt gekeken van de ploeg van trainer Dick Lukkien valt op dat het tegen kwalitatief echt sterkere ploegen niet opgewassen is. Tegen Ajax werd met 5-0 verloren en van AZ met 4-1. Het laatste duel dat is gewonnen, dateert alweer van een maand geleden. Toen werd een knappe 1-2 zege behaald uit bij FC Utrecht in de Galgenwaard. In de drie wedstrijden daarna veroverde Emmen slechts één punt. Met die gedachte zal de ploeg met enige angst afreizen naar Eindhoven.

PSV is vooralsnog ongenaakbaar. Alle acht de duels in de Eredivisie werden gewonnen, waarin gemiddeld minimaal drie goals per wedstrijd werden gescoord en het slechts drie doelpunten tegen kreeg. Het spel onder de nieuwe trainer Mark van Bommel is er ten opzichte van dat onder Philip Cocu ook op vooruitgegaan. De agressieve mentaliteit, die Van Bommel kenmerkte als speler, is ook terug te zien in de ploeg. Bij balverlies wordt er gelijk druk gezet en in de omschakeling is PSV levensgevaarlijk met de pijlsnelle buitenspelers Steven Bergwijn en Hirving Lozano. Daarnaast staan dan ook nog Gaston Pereiro en Luuk de Jong die een bal kunnen vasthouden. Samen is deze offensieve vierhoek al goed voor 23 goals en negen assists.

Onze wedtips

PSV wint zonder tegengoal > 1.79

Er vallen 4 of 5 goals in de wedstrijd > 2.64

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.