Al 38 wedstrijden heeft PSV geen wedstrijd meer verloren in het eigen Philips Stadion. Het Eredivisierecord, dat ook in handen is van PSV, staat op 93 wedstrijden zonder nederlaag. Oftewel zes jaar (1983 – 1989). Vrijdag komt Excelsior op bezoek. Gaat PSV die reeks voortzetten? 

PSV – Excelsior
7 december 2018
20.45 uur, Philips Stadion, Eindhoven

Blijft PSV ongeslagen in eigen huis?

ACTIE

Bij elke transactie van € 5 of meer maakt je automatisch kans op € 1000! Speel mee!

PSV won de eerste dertien wedstrijden van het seizoen. Een knappe prestatie van de debuterende hoofdcoach Mark van Bommel. Maar vorige week kwam daar de klad in. Uit bij Feyenoord werd er met 2-1 verloren. En dat is niks nieuws voor de PSV-fans. Op bezoek in De Kuip werd er de laatste seizoenen namelijk veel vaker verloren dan gewonnen. Het bekende recept, waarbij Feyenoord de eerste twintig minuten als een roedel wilde honden tekeer ging, bleek ook nu weer succesvol. De Eindhovenaren kwamen er in de eerste helft geen moment aan te pas. De 1-0 en 2-0, gescoord door Nicolai Jørgensen en Sam Larsson, waren daarmee een juiste afspiegeling van de eerste bedrijf. En daarmee voor Van Bommel ook een constatering dat spelers als Gaston Pereiro en Jorrit Hendrix totaal door de mand vielen. Met name Érick Gutiérrez maakte als invaller een sterke indruk en zou Pereiro in het basisteam wel eens kunnen gaan vervangen de resterende wedstrijden voor de winterstop.

Érick Gutiérrez - Toto

Érick Gutiérrez (rechts) maakte tegen Feyenoord een prima indruk.

Tegenstander Excelsior is terug te vinden op de twaalfde plek. En dat is knap voor een club met een begroting van zeven miljoen, één van de laagste uit de Eredivisie. Na de oorwassing tegen de Graafschap (4-1), FC Groningen (2-4) en Ajax (1-7) vonden de Kralingers hun vorm daarna weer een beetje terug. Eerst werd er met 1-2 gewonnen bij FC Emmen en afgelopen week kwam de ploeg van Adrie Poldervaart met maar liefst 3-0 voor tegen FC Utrecht. Toch vochten de mannen van Dick Advocaat zich knap terug naar 3-3. Maar een punt thuis tegen FC Utrecht; daar had Excelsior vooraf misschien wel voor getekend.

Geschiedenis

De laatste keer dat Excelsior een resultaat wist te behalen in Eindhoven is nog maar drie jaar geleden. Toen pakte de ploeg dankzij Nigel Hasselbaink een punt in de 90ste minuut. De overige twintig ontmoetingen eindigde zeventien keer in een overwinning voor PSV, twee keer werd het gelijk en één keer won Excelsior.

Onze wedtips

Halftime/fulltime: X/PSV > 3.10

Luuk de Jong scoort eerste goal > 3.20

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.