De groepsfase van de Europa League is halverwege en dat betekent dat donderdag de eerste returns op het programma staan. AZ reist af naar Kazachstan voor het duel met Astana, PSV neemt het in het Oostenrijkse Linz op tegen LASK en Feyenoord ontvangt in de eigen Kuip Young Boys uit Zwitserland. PSV kan zich bij winst plaatsen voor de volgende ronde, AZ en Feyenoord moeten winnen om mee te blijven doen voor Europese overwintering. De belangen zijn donderdagavond dus groot!

Astana – AZ
Poulefase Europa League
7 november 2019
16.50 uur, Astana Arena, Noersoeltan (Kaz)

Bekijk hier alle wedopties!

Door het tijdsverschil met Kazachstan begint de Europa League-donderdag voor Nederland al vroeg. Om 16.50 uur Nederlandse tijd (21.50 uur plaatselijke tijd) begint AZ aan de uitwedstrijd met Astana. Twee weken geleden liet de ploeg van trainer Arne Slot geen spaan heel van de Kazachse ploeg. Na een 2-0 ruststand werd het uiteindelijk 6-0. Door die overwinning doet AZ weer helemaal mee in Groep L. De Alkmaarders staan met vijf punten tweede achter Manchester United en kunnen donderdag goede zaken doen. Bij een overwinning in Kazachstan en een nederlaag van Partizan Belgrado bij United komt Europese overwintering dichtbij. Gezien de vorm van AZ is het moeilijk voor te stellen dat er niet gewonnen wordt bij Astana. De huidige nummer twee van de Eredivisie won zijn laatste drie wedstrijden, met het overtuigende doelsaldo van dertien voor en nul tegen. Astana pakte afgelopen weekend voor de zesde keer op rij de landstitel, maar is in Europees verband nog zonder punten. Verliest de kersverse kampioen donderdag opnieuw, dan is het uitgeschakeld. Wij denken dat AZ opnieuw weinig moeite met Astana zal hebben.

WEDTIP
AZ wint met handicap -1 > 2.31

AZ-Astana - Toto

De spelers van AZ konden zes keer juichen in het thuisduel met Astana

LASK Linz – PSV
Poulefase Europa League
7 november 2019
18.55 uur, Linzerstadion, Linz

Waar zet jij op in bij dit duel?

Om 18.55 uur is het de beurt aan PSV. De Eindhovenaren kunnen zich plaatsen voor de volgende ronde. Dan moet er in Oostenrijk wel gewonnen worden van LASK en voor PSV is winnen even niet meer vanzelfsprekend. De ploeg van Mark van Bommel kwam in zijn laatste vier wedstrijden niet tot winst. In het thuisduel tegen de Oostenrijkers kwamen de Brabanders niet verder dan een 0-0 gelijkspel. In de competitiewedstrijden tegen FC Utrecht en AZ ging PSV hard onderuit en afgelopen weekend wendde het tegen Sparta op het nippertje een nieuwe nederlaag af (2-2). Door de slechte resultaten in de competitie kan het de landstitel wel uit het hoofd zetten, maar in de Europa League is er nog geen vuiltje aan de lucht voor de Eindhovenaren. Tegen LASK moet het opnieuw wel een aantal bepalende spelers missen. Donyell Malen, Steven Bergwijn en Jorrit Hendrix zijn geblesseerd achter gebleven in Eindhoven. Daar tegenover staat de terugkeer in het elftal van Nick Viergever, die tegen AZ en Sparta geschorst was. PSV zal willen winnen in Linz, maar vooral niet willen verliezen. Met een gelijkspel houden de Eindhovenaren Europese overwintering in eigen hand.

WEDTIP
Een gelijkspel > 3.35

Mo Ihattaren PSV - Toto

PSV kwam in eigen huis tegen LASK Linz niet tot scoren

Feyenoord – Young Boys
Poulefase Europa League
7 november 2019
21.00 uur, De Kuip, Rotterdam

Check hier alle wedopties!

Als laatste Nederlandse club komt donderdag Feyenoord in actie. Het zijn roerige tijden bij de Rotterdamse club. Begin oktober boekte de ploeg van Jaap Stam nog een knappe 2-0 overwinning op FC Porto, maar daarna bleef het vier wedstrijden zonder overwinning. De 4-0 nederlaag bij Ajax was voor Stam het sein op te stappen. Zijn opvolger Dick Advocaat begon afgelopen weekend met een succesje. In Venlo vertoonde Feyenoord tekenen van herstel en boekte het een 0-3 overwinning. Een opsteker richting het duel van donderdag. In Bern leden de Rotterdammers twee weken geleden een kansloze nederlaag, waardoor het zakte naar de laatste plaats in Groep G. Toch is een vervolg in Europa nog altijd goed mogelijk. De verschillen in de groep zijn klein en bij winst op Young Boys kan Feyenoord zomaar weer koploper zijn. De Zwitsers kampen met een blessuregolf. Afgelopen weekend verloor de regerend landskampioen met 3-0 bij promovendus Servette. Met de fanatieke aanhang achter zich, denken wij dat Feyenoord net als tegen FC Porto de zege kan pakken.

WEDTIP
Feyenoord wint > 2.31

Dick Advocaat - Toto

Dick Advocaat volgde Jaap Stam op en begon met een 0-3 overwinning bij VVV Venlo

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind je van deze voorbeschouwing?