Al bijna twee maanden is het crisis bij PSV. Na de 3-0 nederlaag bij FC Utrecht van 19 oktober is het de Eindhovenaren nog maar één keer gelukt een zege te boeken in alle competities. Niet alleen lijkt PSV nu al te zijn afgehaakt in de strijd om de landstitel. Eén speelronde voor het einde van de groepsfase is de formatie van trainer Mark van Bommel ook al uitgeschakeld in de Europa League. Kan PSV in de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard het tij keren?

PSV – Fortuna Sittard
Eredivisie
6 december 2019
19.45 uur, Philips Stadion, Eindhoven

Bekijk alle wedopties!

Een topclub die maar een van haar negen wedstrijden wint; dan hoef je geen voetbalexpert te zijn om te weten dat het hommeles is. Maar dat lijkt in dit geval met name bij de buitenwacht te zijn. Intern verwacht men dat Van Bommel voor een ommekeer kan zorgen, getuige het feit dat de PSV-leiding hem nog steeds niet de laan heeft uitgestuurd. Maar als de resultaten achterblijven, kan zijn ontslag bijna niet uitblijven. Haalt Van Bommel de Kerst?

Schwaab Unnerstall - Toto

Duitsers Daniel Schwaab (links) en Lars Unnerstall druipen af nadat PSV ook bij FC Emmen niet wist te winnen (1-1).

Lastig verhaal

Een overwinning tegen Fortuna Sittard, op welke manier dan ook, kan de oefenmeester ietsje steviger in het zadel brengen. Maar in de fase waarin PSV zit, is winnen van een club van het kaliber Fortuna bepaald geen Abc’tje. Dat bleek vorige week al, toen de huidige nummer drie van de Eredivisie met 1-1 gelijkspeelde bij FC Emmen. Het argument dat PSV Donyell Malen en Steven Bergwijn node miste, kan inmiddels ook niet meer opgaan, want zij deden tegen Emmen en in de oorwassing tegen Sporting Portugal (4-0) gewoon mee. Het probleem is ook dat vrijwel geen enkele aankoop tot nu toe heeft aangetoond echt een meerwaarde te zijn. En als spelers die de kar moeten trekken (bijvoorbeeld Pablo Rosario) niet thuis geven, wordt het voor PSV een heel lastig verhaal.

Wisselvallig

Fortuna Sittard kruipt de laatste weken juist steeds meer uit het dal. De eerste acht wedstrijden leverden geen enkele overwinning op voor de Limburgers. Na de 4-2 thuiszege op Feyenoord van 6 oktober ging Fortuna langzamerhand de onderste regionen van de ranglijst verlaten. Het is echter nog wel wisselvalligheid troef bij de ploeg van de jonge trainer Sjors Ultee. Al twee maanden lang volgt er op elke overwinning een nederlaag. Maar ook als Fortuna zo doorgaat, is lijfsbehoud eenvoudig te bewerkstelligen. De club bezet nu veertiende plaats met vijftien punten. Daarmee staat het vier punten boven de degradatiestreep.

Sjors Ultee - Toto

De nog maar 32-jarige Sjors Ultee is bij Fortuna Sittard bezig aan zijn eerste klus als hoofdtrainer.

Onze voorspelling

Je zou zeggen dat Fortuna PSV op een ideaal moment treft. Toch zien wij het niet gebeuren dat de Limburgers drie punten meenemen uit het Philips Stadion. In twintig pogingen wist Fortuna nog nooit te winnen in Eindhoven. Daarnaast doen de groen-gelen het in uitwedstrijden niet al te best. Samen met FC Emmen is Fortuna de enige club die nog geen uitduel won. Aderlating voor Ultee is dat hij Amadou Ciss niet kon opstellen vanwege een schorsing. De Senegalees was dit seizoen al goed voor vijf goals en evenveel assists. Al met al is onze voorspelling winst voor PSV. Met veel goals zal dat niet gepaard gaan.

Onze wedtips

PSV wint en minder dan 2,5 goal > 4.60

PSV scoort twee keer > 4.10

Halftime/Fulltime: X/PSV > 3.90

Statistieken

Meer feiten en cijfers weten over PSV – Fortuna Sittard? Check ze HIER.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind jij van deze voorbeschouwing?