Eén schamel puntje was de oogst van PSV tussen de afgelopen twee interlandbreaks in. Alleen VVV Venlo, dat vier keer verloor, presteerde minder dan de inmiddels gewezen titelfavoriet. Tel daarbij de zware nederlaag tegen LASK Linz (4-1) voor de Europa League bij op en we kunnen gerust spreken van een crisis in Eindhoven. Zondag is SC Heerenveen tegenstander in het Philips Stadion. Weet PSV een vijfde achtereenvolgende competitiewedstrijd zonder zege te voorkomen?

PSV – SC Heerenveen
Eredivisie
24 november 2019
14.30 uur, Philips Stadion, Eindhoven

Check hier alle wedopties!

Over de landstitel gaat het inmiddels niet meer op de Herdgang. Begin oktober hield PSV nog gelijke tred met Ajax en leken beide ploegen op weg naar een spannende titelstrijd. Anderhalve maand later kijken de Eindhovenaren tegen een gapend gat van elf punten achterstand aan. Vier wedstrijden op rij wist de ploeg van Mark van Bommel niet te winnen. De trainer kan zich wel beroepen op verzachtende omstandigheden. Zo miste PSV door blessures en schorsingen tegen AZ (0-4 nederlaag) vijf bepalende spelers. Steven Bergwijn en Donyell Malen ontbraken zelfs in drie van de vier wedstrijden. Beide aanvallers hebben de trainingen inmiddels weer hervat en lijken inzetbaar tegen Heerenveen.

Donyell Malen & Steven Bergwijn - Toto

Steven Bergwijn en Donyell Malen, hier in betere tijden, keren tegen Heerenveen terug bij PSV

Heerenveen al twee maanden ongeslagen

De Friezen reizen als nummer acht van de Eredivisie af naar Eindhoven, in de wetenschap dat het bij winst op gelijke hoogte komt met PSV. De ploeg van trainer Johnny Jansen is bezig aan een wisselvallig seizoen. Het nam een punt mee uit de Kuip, versloeg AZ met 2-4, maar ging ook onderuit bij FC Emmen. Opvallend: liefst vijf keer eindigde een wedstrijd van Heerenveen al in een 1-1 gelijkspel. Die gelijke spelen zorgen er wel mede voor dat de Friezen al ruim twee maanden ongeslagen zijn en met vertrouwen tegen PSV zullen aantreden. Jansen heeft voor de wedstrijd van zondag een fitte selectie tot zijn beschikking. Collega Van Bommel kan nog altijd geen beroep doen op Sam Lammers. De spits, oud-Heerenveen, raakte in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal geblesseerd en keerde wel deze week weer terug op het trainingsveld.

Warner Hahn Heerenveen - Toto

Warner Hahn viert de 2-1 overwinning op Sparta, waardoor Heerenveen ruim twee maanden ongeslagen is

Onze voorspelling

PSV liep voor de interlandbreak als een gewond dier door de Eredivisie. Op de wonden zit door de terugkeer van verschillende basisspelers inmiddels verband, maar de vraag is hoe ver het herstel al is gevorderd. De Eindhovenaren hebben behoorlijke klappen moeten incasseren en zullen niet overlopen van het vertrouwen. Toch verwachten wij dat PSV de vrije val zondag stopt en eindelijk weer eens wint. En met de terugkeer van Malen en Bergwijn zou dat direct al een ruime zege kunnen zijn!

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind jij van deze voorbeschouwing?