De strijd lijkt gestreden. Hoewel PSV in het begin van het seizoen op weg leek om de titel met nog een jaar te verlengen, zal de schaal na een zenuwslopend slot toch naar Amsterdam gaan. De mannen van Mark van Bommel speelden sterk, maar moesten door een nederlaag op de voorlaatste speeldag tegen AZ de meerdere erkennen in Ajax. Mathematisch kan het nog, maar dan mogen de Amsterdammers geen punten pakken tegen De Graafschap en moet PSV zelf zijn doelsaldo met veertien doelpunten verhogen. Een onmogelijke opdracht, en dus is de wedstrijd van woensdag tegen Heracles Almelo er dan ook eentje met weinig inzet.

PSV – Heracles Almelo
Eredivisie
15 mei 2019
19.30 uur, Philips Stadion, Eindhoven

Bekijk hier alle wedopties!

Positief afsluiten

De gezichten van de spelers van PSV na de wedstrijd tegen AZ spraken boekdelen. Terwijl in Amsterdam na het laatste fluitsignaal een officieus titelfeest losbarstte, beseften de mannen uit Eindhoven dat zelfs een mirakel te weinig is om hen de titel nog te bezorgen. De knotsgekke resultaten dit seizoen in de Champions League bewezen dat er in voetbal veel mogelijk is, maar de situatie voor PSV lijkt uitzichtloos. Van speelronde 3 tot 28 prijkte de nu nog regerend landskampioen bovenaan de ranglijst en leken ze af te stevenen op een nieuwe titel, maar een gelijkspel tegen Vitesse zorgde ervoor dat Ajax na 1061 dagen opnieuw aan de leiding kwam. De laatste weken was het een nek-aan-nek-race, tot Guus Til zondag de genadeklap uitdeelde. Na een snelle tegenaanval bezegelde hij het lot van PSV door de bal onder doelman Jeroen Zoet in het doel te schuiven. Het was een tegenslag die Luuk de Jong & co niet meer te boven kwamen. Zo verdween het laatste sprankje hoop op een nieuwe landstitel. Bij de wedstrijd van woensdag tegen Herakles staat er dus niets meer op het spel, maar in het Philips Stadion zal er nog één keer alles aangedaan worden om de supporters met een overwinning te bedanken voor hun onvoorwaardelijke steun.

Luuk de Jong Angelino

Teleurstelling bij Luuk de Jong en Angelino na het mislopen van de landstitel.

Geslaagd seizoen

Heracles is bezig aan een sterk seizoen. De ploeg uit Almelo had lang zicht op de beste eindstand uit hun geschiedenis, maar een spectaculaire wedstrijd tegen Excelsior maakte deze prestatie heel wat moeilijker. De doelpunten vlogen de toeschouwers om de oren. Helaas niet in het voordeel van de thuisploeg. De wedstrijd eindigde op 4-5, waarmee Heracles af daalde naar de zevende plaats in de rangschikking. Toch bestaat er voor de ploeg van trainer Frank Wormuth nog steeds een kans om geschiedenis te schrijven door op de vijfde plaats te eindigen, al moeten ze dan wel hopen op nederlagen van FC Utrecht en Vitesse, en daarnaast zelf PSV verslaan. Het zou een mooie bekroning op het seizoen, maar ook zonder de vijfde positie is het jaar van de Heraclieden geslaagd.

Onze voorspelling

Het verliezen van de titel was een zware klap voor PSV, maar het is aan zijn supporters verplicht om woensdag nog een laatste keer vol voor de overwinning te gaan. In het eigen Philips Stadion kon PSV slechts één keer niet winnen dit seizoen. Wij denken niet dat Heracles daar verandering in kan brengen. Ook voor de mannen uit Almelo staat er weinig op het spel. Door de bekerwinst van Ajax zijn ze al zeker van de play-offs voor een plekje in Europa. Beide ploegen spelen zonder druk, en wij verwachten dat dit voor PSV een bevrijdend effect zal hebben, met veel doelpunten als gevolg. Alleen zo kunnen ze dit zware seizoen toch positief beëindigen.

Onze wedtips

PSV wint met handicap -2 > 2.23

Eerste doelpunt tussen minuut 11 en 20 > 3.20

Exacte einduitslag: 4-1 > 11.00

Statistieken

Meet feitjes weten over PSV – Heracles Almelo? Klik dan HIER.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.