PSV heeft al meer dan een maand niet gewonnen in eigen huis. De laatste keer dat de koploper de drie punten in Eindhoven hield, was op 3 februari toen Fortuna Sittard met 3-0 werd verslagen. Daarbij moet wel worden gezegd dat PSV daarna maar één keer thuis speelde; de 1-1 tegen Feyenoord. Het was een van de drie remises in februari. Vorige week was daar eindelijk weer een driepunter tegen Excelsior. Normaal gesproken moet dat ook lukken tegen hekkensluiter NAC Breda.

PSV – NAC Breda
Eredivisie
9 maart 2019
19.45 uur, Philips Stadion, Eindhoven

Klik hier voor alle wedopties!

 

Met welk gevoel zal PSV dinsdagavond hebben gekeken naar Ajax dat een wervelende show weggaf in Madrid? Met jaloezie, respect of met blijdschap? Het is ongetwijfeld een mix. Zelf strandde de ploeg al in de groepsfase van de Champions League. De prestatie van Ajax geeft het Nederlandse voetbal wel weer een boost, waar ook PSV van kan profiteren. En profiteren, dat kunnen ze mogelijk ook doen in de competitie, gezien het drukke schema van Ajax dat nog op drie fronten meedoet. PSV hoeft zich alleen maar op de Eredivisie te richten. Dat kan de ploeg van trainer Mark van Bommel zomaar eens in de kaart spelen voor de landstitel.

Matchfacts PSV-NAC

Maar dan moet er wel meer gewonnen gaan worden. In 2019 verspeelde PSV al acht punten. De voorsprong op Ajax is weliswaar vijf punten, maar de Amsterdammers hebben nog wel een duel tegoed. En dan staat op 31 maart ook nog eens PSV – Ajax op het programma. Na drie gelijke spelen wist PSV vorig weekend eindelijk weer wat winnen is, toen Excelsior met 0-2 werd verslagen. Het verschafte zich daarmee weer wat lucht. Toeval of niet, in die wedstrijd besloot Van Bommel om twee tieners hun eerste basisplek te geven: de 17-jarige Mohammed Ihattaren en 19-jarige Tsjech Michal Sadílek. Zij lieten een prima indruk achter. Mogelijk kan hun jeugdig elan PSV een belangrijke boost geven op weg naar een 25e landstitel.

Schade beperken

De volgende horde die PSV moet nemen is NAC. Althans, horde… De Eindhovenaren mogen eigenlijk geen moeite hebben met de hekkensluiter van de Eredivisie. De formatie van coach Mitchell van der Gaag wist dit seizoen pas vier wedstrijden te winnen. De laatste zege dateert alweer van 22 december. Wil NAC van die laatste plaats afkomen, zijn de punten heel hard nodig. Het gat met nummer zeventien De Graafschap is namelijk al vijf punten. Het is zeer onwaarschijnlijk dat NAC kan stunten bij PSV. Van de 49 eerdere ontmoetingen in Eindhoven won de ploeg uit Breda slechts vijf keer. Voor het laatst gebeurde dat in 1995. Bovendien is PSV in het Philips Stadion al 43 competitieduels op rij ongeslagen. De schade beperken lijkt het credo voor NAC.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.