De titelstrijd ligt weer helemaal open. Met nog zeven speelrondes te gaan, naderde Ajax dankzij hun 3-1 overwinning op PSV zondag tot op twee punten van de lijstaanvoerder. Na de zege op FC Emmen is Ajax PSV zelfs gepasseerd. Veel tijd om te herstellen na de nederlaag in de topper is er echter niet, want op donderdag moet PSV opnieuw vol aan de bak. De Eindhovenaren ontvangen PEC Zwolle in het Philips Stadion.

PSV – PEC Zwolle
Eredivisie
4 april 2019
18.30 uur, Philips Stadion, Eindhoven

Bekijk hier alle wedopties!

PSV staat onder druk. Na de nederlaag in de Johan Cruijff Arena op zondag, waarin het meer dan een half uur tegen tien Amsterdammers speelden, kunnen de troepen van Mark van Bommel het zich niet meer veroorloven om punten te laten liggen. Bij PSV is er dan ook geen tijd om stil te staan bij het verlies, want donderdag krijgt het met PEC Zwolle opnieuw een lastige klant op bezoek. In het vorige onderlinge duel, dat in augustus werd gespeeld, slaagde PSV er pas in de toegevoegde tijd in om de overwinning over de streep te trekken, dankzij een doelpunt van Luuk de Jong. De statistieken spreken echter wel in het voordeel van de Eindhovenaren, want in de vorige acht ontmoetingen met Zwolle in het eigen Philips Stadion werd er slechts één keer verloren en één keer eindigde de partij zonder winnaar. In de overige zes duels was het steeds PSV dat aan het langste eind trok.

Luuk de Jong - Toto

Luuk de Jong bezorgde PSV in Zwolle de overwinning door een goal in de laatste minuut.

Top tegen topclubs

In Zwolle leven ze dan weer met een voorzichtig optimisme naar dit duel toe. De Blauwvingers bleken al meermaals dit seizoen een lastige klant voor ploegen uit de top vijf. Terwijl Ajax en PSV er met veel moeite in slaagden om hen te verslaan, werd AZ op een gelijkspel gehouden en werden Feyenoord en FC Utrecht zonder punten weer naar huis gestuurd. Hoewel PEC in de geschiedenis er slechts twee keer in slaagde om de Brabanders op de knieën te krijgen, trekken de mannen van Jaap Stam met een goed gevoel richting Eindhoven. Na twee overtuigende overwinningen zonder tegendoelpunten tegen degradatiekandidaten FC Emmen en Excelsior, geloven de Zwollenaren dat een stunt mogelijk is tegen de huidige landskampioen. Voor de doelpunten wordt vooral gekeken naar Vito van Crooij. De jonge flankaanvaller was dit seizoen al goed voor acht doelpunten, waarvan vijf in duels tegen de huidige top vijf. PSV is dus gewaarschuwd.

Vito van Crooy

Vito van Crooij is PEC’s clubtopscorer met acht goals.

Onze voorspelling

De situatie ziet er erg gunstig uit voor PEC Zwolle. Ze lijken de goede vorm te pakken te hebben en bewezen dit seizoen al meerdere keren dat ze het een topclub lastig kunnen maken, maar wij denken dat dit niet genoeg zal zijn om een resultaat te boeken tegen PSV. Het wordt geen gemakkelijke wedstrijd worden voor de Eindhovenaren, en de overwinning van Ajax op FC Emmen legt een hele hoop druk op deze wedstrijd, maar het verschil in kwaliteit tussen beide spelerskernen lijkt ons toch te groot. Wij voorspellen een kleine, moeizame overwinning voor PSV.

Onze wedtips

X (-1)  > 4.45 (lees hier meer over handicap wedden)

PSV wint en scoort minder dan 3,5 keer > 2.38

Halftime/Fulltime: X/PSV > 3.95

Statistieken

Meer feitjes weten over PSV – PEC Zwolle? Check ze HIER!

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.