De imposante reeks van 52 achtereenvolgende competitiewedstrijden zonder nederlaag van PSV in het eigen Philips Stadion kan zondag een vervolg krijgen als VVV Venlo op bezoek komt. Eigenlijk staat weinig een 53e wedstrijd in die reeks in de weg. PSV draait in de competitie op volle toeren en de vraag is niet of, maar met hoeveel de Eindhovenaren zullen winnen.

PSV – VVV Venlo
Eredivisie
6 oktober 2019
16.45 uur, Philips Stadion, Eindhoven

Bekijk hier alle wedopties!

Voor de laatste competitienederlaag van PSV in eigen huis moeten we terug naar 18 september 2016, toen Feyenoord met 0-1 te sterk was. Ajax leek drie jaar en vier dagen later een einde te maken aan de reeks, maar door de gelijkmaker van Donyell Malen vorige week zondag bleef de ongeslagen status intact. Het was pas het zesde gelijkspel in de reeks, alle overige 46 wedstrijden werden gewonnen. Een record is overigens nog ver weg. Tussen 1983 en 1989 bleef PSV liefst 93 competitiewedstrijden op rij zonder nederlaag in Eindhoven.

Donyell Malen hield de ongeslagen reeks in stand door voor de gelijkmaker te zorgen tegen Ajax

Geen doelpunt sinds 2009

Niet alleen vanwege de resultaten van PSV in eigen huis staat VVV Venlo voor een schier onmogelijke opdracht. De Limburgers wisten in de geschiedenis van de Eredivisie slechts twee keer te winnen in Eindhoven en daarvoor moeten we terug naar de beginjaren van de competitie, in de jaren ’50. De realiteit is dat VVV sinds 2009 in zes competitiewedstrijden geen doelpunt maakte bij PSV. Dit seizoen staat de ploeg van trainer Robert Maaskant na acht wedstrijden twaalfde, een positie dat het maar wat graag aan het einde van het seizoen ook zou bezetten. Voor VVV telt enkel lijfsbehoud en een nieuwe nederlaag in Eindhoven zal ingecalculeerd zijn.

VVV-trainer Robert Maaskant zal niet rekenen op een overwinning bij PSV

Onze voorspelling

Na vijf jaar afwezigheid keerde VVV in 2017 terug in de Eredivisie. De twee keer dat het sindsdien op bezoek bij PSV speelde verloor de Limburgse club respectievelijk met 3-0 en 4-0. De laatste ontmoeting voor de degradatie van VVV in 2012 eindigde in 2-0. Kan PSV de deze reeks zondag uitbreiden met een 5-0 overwinning? Wij verwachten in ieder geval een aantal PSV-doelpunten in het Philips Stadion!

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind jij van deze voorbeschouwing?