RB Leipzig staat aan de vooravond van de grootste wedstrijd uit de nog korte clubgeschiedenis. In 2009 opgericht en nu al in de kwartfinale van de Champions League. Daarin treft de nummer drie van Duitsland de drievoudig finalist Atlético Madrid. TOTO Extra blikt vooruit.

RB Leipzig – Atlético Madrid
Kwartfinale Champions League
13 augustus 2020
21.00 uur, Estádio José Alvalade, Lissabon

Bekijk alle wedopties!

Pas voor de tweede keer komt RB Leipzig uit in de Champions League. In het seizoen ’17/’18 strandden Die Roten Bullen in de poulefase, waarna nog wel de kwartfinale werd bereikt in de Europa League. Dat is nu dus ook gebeurd in het miljardenbal. Het tekent de stormachtige ontwikkeling die Leipzig doormaakt. In 2016 trad de club voor het eerst toe tot de Bundesliga. Daar had het slechts zeven seizoenen voor nodig. In 2009 begon Leipzig nog onderaan de ladder in de Oberliga, het vijfde niveau. Mede door flinke kapitaalinjecties van hoofdsponsor Red Bull mag Leipzig zich nu al een van de beste clubs van Duitsland noemen. Dankzij een derde plek in de Bundesliga kunnen de Oost-Duitsers zich volgend seizoen ook weer opmaken voor de Champions League.

Timo Werner - TOTO

RB Leipzig moet het doen zonder topschutter Timo Werner, die al naar Chelsea is vertrokken.

Vertrokken topspits

Eerst nog dit seizoen afmaken. En dat moet Leipzig doen zonder de absolute sterspeler sinds de entree in de Bundesliga: Timo Werner. De spits werd twee maanden geleden overgenomen door Chelsea. In plaats van mogelijk historische wedstrijden spelen met Leipzig besloot Werner al aan de sluiten bij de Londenaren om de hele voorbereiding mee te maken. Zijn goals zullen node gemist worden. Want na Werner (28 goals) noteerde alleen collega-spits Patrick Schick dubbele cijfers (10 Bundesliga-doelpunten).

WEDTIP
RB Leipzig scoort niet > 2.28

Lastig te verslaan

Het ontbreken van een echte topspits bij Leipzig speelt tegenstander Atlético Madrid natuurlijk in de kaart. De formatie van trainer Diego Simeone staat bekend om de hechte verdediging met doelman Jan Oblak als de grote leider. De Sloveen werd in La Liga maar 27 keer gepasseerd. Daarmee had Atlético makkelijk mee kunnen doen voor de landstitel. Stadsgenoot en kampioen Real Madrid incasseerde maar twee goals minder. Waarom eindigde Atlético dan als derde op zeventien punten? Een blik op de gelijke spelen zegt genoeg. Dat waren er maar liefst zestien. Daarentegen gingen slechts vier duels verloren. Simeone heeft dus een ploeg die lastig te verslaan is en veel moeite heeft om zelf te scoren. Het gemis van Antoine Griezmann laat zich duidelijk voelen.

WEDTIP
Atlético Madrid krijgt geen tegengoal > 2.52

Alvaro Morata - TOT

Het zegt veel dat Alvaro Morata Atlético’s clubtopscorer in La Liga is met slechts twaalf goals.

Titelhouder uitgeschakeld

Ook in de Champions League bleek winnen lastig voor Atlético. Plaatsing voor de knock out-fase werd pas op de laatste speeldag van poule D bewerkstelligd. In de achtste finale wachtte titelhouder Liverpool. Weinigen gaven Atléti kans. Toch lukte het wel om The Reds uit het toernooi te stoten dankzij een 1-0 thuiszege en een 3-2 overwinning (na verlenging) op Anfield. Leipzig plaatste zich overigens als groepswinnaar voor de achtste finale, waar Tottenham Hotspur het slachtoffer was.

Voorspelling TOTO

Dat de kwartfinales over één duel gaan, lijkt een nadeel voor Atlético, dat daarrdoor meer dan het lief is de verdedigende stellingen moet verlaten. Leipzig zou daarvan kunnen profiteren. Toch denken we dat de ervaring én kwaliteit – die ondanks het ontbreken van Ángel Correa en Sime Vrsaljko vanwege het opgelopen coronavirus nog steeds hoog is – van de Madrilenen de doorslag gaat geven. Dat er een verlening nodig is, na een 0-0 in reguliere speeltijd, achten wij niet ondenkbaar.

WEDTIP
Eindstand reguliere speeltijd: 0-0 > 6.70

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind jij van deze voorbeschouwing?