Twee keer El Clásico in drie dagen. Een ongekende weelde voor de voetballiefhebber. Woensdag ging Real Madrid in de return van de halve finale van de Copa del Rey met 0-3 onderuit tegen Barcelona, dat op die manier de finale van de Spaanse beker bereikte. De Koninklijke zint op revanche in La Liga. Want wil Real nog uitzicht houden op de landstitel is een overwinning op koploper Barcelona noodzakelijk. Een vooruitblik op deze kraker.

Real Madrid – Barcelona
La Liga
2 maart 2019
20.45 uur, Santiago Bernabéu, Madrid

Waar zet jij op in?

 

Nadat Barcelona en Real Madrid op 6 februari met 1-1 gelijk speelden in de heenwedstrijd van de halve finale was er voor de return dus nog van alles mogelijk. De thuisploeg leek in Santiago Bernabéu hard op weg naar de overwinning. Real kreeg zowel voor, als na rust flink wat kansen, maar de bal wilde er niet in. Een oude voetbalwet zegt dat die er aan de andere kant dan wel ingaat. En zo geschiedde. Via twee goals van Luis Suárez en een eigen doelpunt van Raphaël Varane liep Barcelona uit naar de 0-3 zege. Een pijnlijke uitschakeling voor Real.

Luis Suarez - Toto

Luis Suárez was woensdag de grote man bij Barca met twee goals.

De focus bij de ploeg van trainer Santiago Solari kan nu volledig op de Champions League en de competitie. Op dit moment staat Real derde in La Liga en kijkt het tegen een achterstand van negen punten aan op Barcelona. Met nog dertien speelrondes te gaan, is een overwinning van De Koninklijke dus bittere noodzaak. Maar winnen van Barcelona; dat deed Real al even niet meer. Dit seizoen speelden beide grootmachten al drie keer tegen elkaar. Barca won twee keer en één keer stond er een gelijkspel op het scorebord. De laatste Madrileense overwinning dateert van 16 augustus 2017; toen werd het 2-0 in de strijd om de Supercup.

Topvorm Messi

Barcelona maakt tot nu toe een prima seizoen door. De formatie van oefenmeester Ernesto Valverde strijdt nog op drie fronten mee, en verloor pas vier wedstrijden (alle competities). Het duel met Real is voor Barca niet alleen belangrijk voor de prestige. Bij een zege hoeft het geen rekening meer te houden met Real in de titelstrijd. Alleen Atlético Madrid zou nog roet in het eten kunnen gooien, maar hun achterstand op Barcelona bedraagt al zeven punten. Wat voor Valverde een fijne wetenschap is, is dat hij niet alleen afhankelijk is van Lionel Messi. Dat bleek woensdag, toen de Argentijnse superster zowaar niet scoorde. Maar dat het met zijn vorm wel goed zit, toonde Messi afgelopen weekend aan door drie keer te scoren én een assist af te leveren tegen Sevilla. Overigens is Messi in El Clásico all-time topscorer met maar liefst 27 goals.

Santiago Solari - Toto

Kan Real-trainer Santiago Solari zijn ploeg weer op de rit krijgen na de 0-3 nederlaag van woensdag?

Onze voorspelling

Kijkend naar de quoteringen zullen Real en Barcelona elkaar niet veel ontlopen (winst Real 2.63, winst Barca 2.37). Na de 0-3 nederlaag van woensdag zal De Koninklijke er veel aan gelegen zijn wat recht te zetten voor eigen publiek. Onze voorspelling is dat dat niet genoeg gaat zijn voor de overwinning, maar een punt moet zeker mogelijk zijn.

Onze wedtips

Een gelijkspel > 3.60

Halftime/Fulltime: X/X > 6.60

Barcelona scoort één keer > 2.70

Statistieken

Meer feitjes weten over Real Madrid – Barcelona? Check ze HIER!

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.