Episch, onnavolgbaar en zinderend zijn vaak de belangrijkste ingrediënten van wat vaak wordt gezien als de meeste beladen derby van Europa: El Clásico! Lees hier de voorbeschouwing.

Real Madrid – FC Barcelona
Zaterdag, 23/12/2017
13.00, Santiago Bernabéu

Real Madrid wint @ 2.20

Zo vlak voor kerst wordt de voetballiefhebber op de valreep nog even verwend met dé kraker van La Liga. Real Madrid ontvang in het eigen kolkende Bernabéu aardsrivaal Barcelona. De Madrilenen staan op de vierde plek en hebben met een wedstrijd minder gespeeld elf punten achterstand op Barça. Het enige wat de Koninklijke moet doen om de Spaanse kampioensstrijd weer een beetje spannend te maken is winnen. Maar dat is de afgelopen jaren eerder de uitzondering dan de regel. Van de laatste elf ontmoetingen in Madrid wist Barcelona er namelijk zeven te winnen. De feiten nu vooraf spreken echter in het voordeel van Real. De club wist namelijk vorige week voor de derde keer de wereldbeker voor clubs te winnen en dat zal gaan doorwerken in het vertrouwen van de ploeg van Zinedine Zidane. De koude oorlog is inmiddels ook begonnen want Cristiano Ronaldo gaf na de winst van de wereldbeker aan een erehaag van Barcelona te verwachten voor de nieuwe wereldkampioen.

Barcelona speelt vooralsnog een prima seizoen en staat overtuigend aan kop in La Liga met zes punten voorsprong op nummer twee Atlético Madrid. In de Champions League stoomde het eenvoudig door naar de knock-out fase waar het nu Chelsea treft. Helaas voor coach Valverde en de fans van Barcelona heeft het de eerste seizoenshelft nog alleen weinig kunnen genieten van een dromaanval met Luis Suarez, Lionel Messi en Ousmane Dembélé. Dembélé kwam over van Borussia Dortmund om Neymar op te volgen maar raakte als snel geblesseerd. Als Barcelona in ieder geval punten verlies dit seizoen dan is het in uitwedstrijden. Van de dertien uitwedstrijden verloor het namelijk vijf keer punten.

In de historie speelde Spaanse topteams 87 keer eerder tegen elkaar in Madrid. 52 keer won Real, 15 keer werd het gelijk en 20 keer won Barcelona.

Onze voorspelling: Real Madrid moet winnen maar Barcelona kan het kampioenschap misschien wel definitief beslissen in hun eigen voordeel. Toch gaat het thuisvoordeel het verschil maken. Real Madrid wint > 2.20.