Nadat Sevilla en Real Betis donderdag het startsein gaven voor de herstart van La Liga, komen dit weekend de echte grootmachten ook weer in actie. Koploper Barcelona reist zaterdag af naar Real Mallorca, dat tegen degradatie vecht. Nummer twee Real Madrid treft ook geen tegenstander van naam en faam: Eibar. Kunnen Barca en Real dit eerste hobbeltje nemen op weg naar een zinderend slot van La Liga?

Real Mallorca – Barcelona
La Liga
13 juni 2020
22.00 uur, Estadi de Son Moix, Palma de Mallorca

Bekijk alle wedopties!

Barcelona leidt op dit moment de dans in Spanje met twee punten meer dan De Koninklijke. Met nog elf wedstrijden te gaan kan het dus nog alle kanten op. Het is natuurlijk gissen hoe de teams ervoor staan na een pauze van ruim drie maanden. Wat dat betreft lijkt een wedstrijd tegen Real Mallorca ideaal om weer even wedstrijdritme op te doen voor de mannen van trainer Quique Setién. Mallorca staat slechts achttiende, en dat zou aan het einde van het seizoen degradatie betekenen. Toch moet Barca wel degelijk op de hoede zijn. Mallorca heeft – zeker in thuiswedstrijden – nogal eens een positieve uitschieter. Zo werden dit seizoen in Estadi de Son Moix Valencia en Real Madrid al verslagen. Maar winnen van Barca, dat deed de club al even niet meer. Voor het laatst gebeurde dat in 2009. Aangezien Luis Suarez na blessureleed ook weer kan meedoen bij de koploper en de rest van de selectie ook nagenoeg fit is, voorzien wij helemaal een lastige avond voor de thuisploeg. TOTO voorspelt een ruime overwinning voor Barcelona.

WEDTIP
Barcelona wint en Over 4,5 goals > 3.50

Luis Suarez is weer helemaal hersteld van een knieblessure.

Real Madrid – Eibar
La Liga
14 juni 2020
19.30 uur, Estadio Alfredo Di Stéfano, Madrid

Waar zet jij op in?

Voor Real Madrid ligt er een duidelijke opdracht klaar: zelf alles winnen. En dan moet het hopen dat Barcelona nog punten verspeeld in het restant van La Liga. Op 1 maart ging de formatie van Zinedine Zidane nog aan kop na een 2-0 zege op Barcelona in El Clasico. Een week later was die voorsprong alweer teniet gedaan, nadat Real tegen een onverwachte nederlaag aanliep bij Betis en Barca op haar beurt won van Sociedad. Het is dus een beetje stuivertje wisselen tussen beide topclubs. De verwachting is niet dat dat ook dit weekend gebeurt. Want net als Barca treft Real een ‘kleintje’. Eibar moet, net als Mallorca, vrezen voor degradatie. De Basken staan op een zestiende plaats met 27 punten. Dat zijn er slechts twee meer dan Mallorca. Hoewel Eibar de kleinste club van de competitie is, speelt het sinds 2014 al onafgebroken in de hoogste afdeling. Met respectievelijk een tiende, negende en twaalfde eindpositie deed Eibar het de afgelopen jaren uitstekend. Om wederom lijfsbehoud veilig te stellen, zullen de punten niet tegen clubs als Real behaald moeten worden. Een Real dat weer kan beschikken over Marco Asensio en Eden Hazard, die allebei lange tijd niet konden spelen door verschillende blessures. Zeker met hen erbij maakt Eibar geen schijn van kans.

WEDTIP
Real Madrid wint met handicap -2 > 2.56

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind jij van deze voorbeschouwing?