Op zaterdag 21 december ontmoeten Rico Verhoeven en Badr Hari elkaar in de GelreDome in Arnhem voor het Glory: Collision 2 gevecht. Op voorhand noemen veel kenners deze strijd al ‘het kickboks gevecht van de eeuw’. De eerste ontmoeting in 2016 liep uit op een teleurstelling, vooral omdat Badr Hari na twee ronden moest opgeven met een blessure. Bij deze rematch staat de wereldtitel zwaargewicht op het spel. Naast veel geld en prestige valt er dus ook nog een sportieve hoofdprijs te winnen. We blikken hier vooruit op het gevecht tussen Rico en Badr.

Glory: Collision 2
Zaterdag 21 december
GelreDome, Arnhem
Starttijd Collision 2 evenement: 21:00 uur
Starttijd gevecht Rico Verhoeven en Badr Hari: tussen 22:00 en 23:00 uur

Bekijk alle wedopties!

Voorbereiding en kansen Verhoeven

Voor Verhoeven staat er vooral prestige op het spel. Hij staat al lang bekend als de ‘king of kickboxing’ en is sinds 2014 de houder van wereldtitel zwaargewicht bij Glory. Daarnaast heeft hij al laten zien van Hari te kunnen winnen. Het eerste gevecht eindigde weliswaar door een blessure, maar fit blijven is ook een onderdeel van vechtsport. Op Instagram valt te zien dat Verhoeven harder dan ooit traint en fysiek in topvorm steekt.

Wat verder in het voordeel van Rico spreekt is dat hij gewend is om te presteren bij de Glory-evenementen. Verhoeven vocht negentien wedstrijden voor deze kickboks organisatie. Hiervan wist hij achttien keer te winnen. Alleen in 2012 verloor hij tijdens een Glory-evenement. In zijn gehele carrière zijn de cijfers eveneens indrukwekkend: Hij won 55 van zijn 65 gevechten.

Het laatste gevecht van Verhoeven dateert alweer uit september 2018. Het is zeker niet ongebruikelijk voor vechtsporters van dit kaliber om maar één of twee duels per jaar af te werken. Dit zorgt er wel voor dat er weinig concreets over de vorm in de ring van de Nederlander valt af te leiden. Het is daarnaast de vraag in hoeverre zijn optredens op TV, in reclames en in (Amerikaanse) speelfilms hem hebben afgeleid van het kickboksen.

Rico Verhoeven & Badr Hari - Toto

Verhoeven en Hari bij de stare down in oktober.

Kansen voor uitdager Hari?

‘Bad Boy’ Hari is in veel opzichten de tegenpool van Verhoeven. Laatstgenoemde is relatief rustig en berekenend en wint gevechten vaak door tactisch te werk te gaan. Hari vliegt er in en wint daarom veel van zijn confrontaties door middel van een knock-out. Van zijn 120 kickboks duels wist hij er 106 te winnen. Maar liefst 92 hiervan door knock-out.

Ook Hari laat zijn progressie goed zien op Instagram. De Nederlandse Marokkaan ziet er meer afgetraind uit dan bij de vorige ontmoeting. Het kan zijn dat dit onderdeel is van zijn plan om Verhoeven te verslaan op zijn sterke punt: uithoudingsvermogen. Hoe dit de pure explosieve kracht van Hari heeft beïnvloed, is natuurlijk de hamvraag. Vaak gaat het één ten koste van het ander.

Dit bericht bekijken op Instagram

R U T H L E S S #BadrArmy #TheyAreNotPrepared

Een bericht gedeeld door Badr Hari (@badrhariofficial) op

Hari heeft eveneens veel ‘afleiding’ gehad buiten de ring. Zo werd hij in april 2019 voor negentien maanden geschorst vanwege dopinggebruik. Deze straf is echter met terugwerkende kracht ingegaan op 7 mei 2018. Niet geheel toevallig is december 2019 negentien maanden later. Daarnaast bracht Hari nog een tijdje in de cel door. Het is dus ook bij hem afwachten of dit invloed heeft gehad op zijn kracht en focus in de ring. Hij vocht bovendien maar één keer eerder bij een Glory-evenement. Dit was de verliespartij tegen Verhoeven in 2016.

Wie is de favoriet?

Rico Verhoeven is licht favoriet en heeft een quotering van 1.65. Badr Hari is outsider met 2.25.

Andere wedopties

Gevecht over volle aantal rondes?

In welke ronde eindigt het gevecht?

Manier van winst?

Feiten en achtergrondinformatie

Wil je meer weten over dit gevecht of over Verhoeven en Hari? Dat kan HIER.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind jij van deze voorbeschouwing?