Een wonder. Dat heeft RKC Waalwijk zaterdag nodig tegen Ajax. Het gaat misschien wat ver deze wedstrijd op papier af te doen, maar feit is wel dat de hekkensluiter de zware underdog is tegen de koploper. Ter illustratie, RKC heeft na negen duels nog maar één puntje. Ajax staat al op 23. Toch hebben we voor deze wedstrijd enkele interessante wedtips voor je uitgezocht. Check ze verderop in deze voorbeschouwing.

RKC Waalwijk – Ajax
Eredivisie
19 oktober 2019
18.30 uur, Mandemakers Stadion, Waalwijk

Bekijk hier alle wedopties!

Het afgelopen seizoen stond bol van de knotsgekke wedstrijden. Zowel op het hoogste niveau in de Champions League als in de Keuken Kampioen Divisie. RKC deed in de play-offs om promotie ook nog even een duit in het zakje. De Brabanders eindigden in de Eerste Divisie als achtste, waardoor ze instroomden in de eerste ronde van de play-offs. Na achtereenvolgens NEC en Excelsior te hebben uitgeschakeld, wachtte in de laatste ronde Go Ahead Eagles. Na de 0-0 in Waalwijk was er nog van alles mogelijk voor de return in Deventer. Het werd een van de meeste legendarische Nederlandse wedstrijden in de historie. Het scoreverloop zegt voldoende: 0-1, 0-2, 1-2, 2-2, 3-2, 3-3, 4-3, 4-4, 4-5. De laatste vier goals vielen binnen tien minuten voor het eindsignaal. Daarmee keerde RKC na vijf jaar weer terug in de Eredivisie.

Fred Grim - Toto

Fred Grim loodste RKC naar de Eredivisie, maar moet alweer vrezen voor degradatie.

Telstar

Van die vreugde na de promotie is inmiddels niet veel meer over in het Mandemakers Stadion. Want RKC staat troosteloos onderaan met slechts één schamel puntje. De laatste keer dat een club na negen speelrondes maar één punt had, was in het seizoen ’77/’78. Telstar wist zich destijds niet uit die benarde positie te ontworstelen, en degradeerde kansloos. Als er niet snel punten worden gepakt, wacht voor RKC datzelfde lot. Zeker als je in ogenschouw neemt dat dit seizoen ook de nummer zeventien rechtstreeks degradeert. Het gat naar die plek is nu al vijf punten. Werk aan de winkel dus voor trainer Fred Grim en co.

Kleintjes

Niets lijkt Ajax een grote overwinning op RKC in de weg te staan. En daar hoeft de landskampioen zich wellicht niet eens bovenmatig voor in te spannen. Want in een uitverkocht huis zal RKC zich niet zomaar naar de slachtbank willen laten leiden, en juist de aanval kiezen zoals al het hele seizoen. En ja, dan gaan er ook ruimtes ontstaan voor Ajax. Maar de Amsterdammers toonden de afgelopen twee Eredivisiewedstrijden aan het niet makkelijk te hebben met ‘kleintjes’. Toen FC Groningen met tien man kwam te staan, haalde Ajax de zege in het laatste kwartier pas binnen. Ook ADO Den Haag mocht lang hopen op een goed resultaat tegen de koploper. De Hagenezen gingen vol voor een punt, maar kregen vier minuten voor tijd de deksel op de neus: 0-2. Die wedstrijden bieden RKC mogelijk wat hoop op een stunt.

David Neres - Toto

David Neres maakte tegen ADO Den Haag de bevrijdende 0-2.

Onze voorspelling

Als we kijken naar het verleden zal die hoop bij RKC snel verstommen. Van de 46 eerdere ontmoetingen tussen beide clubs in de Eredivisie wonnen de Waalwijkers er slechts twee. Voor de enige zege in eigen stadion moeten we helemaal terug naar 1988. In de laatste zes duels met Ajax lukte het RKC niet eens het net te vinden. Dat verwachten wij ook niet voor de wedstrijd van zaterdag. Het wordt een overwinning met veel goals voor de landskampioen.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind jij van deze voorbeschouwing?