Na de plaatsing voor de groepsfase van de Europa League hervat PSV de Eredivisie met een uitwedstrijd bij RKC Waalwijk. Op papier niet de moeilijkste wedstrijd voor de Eindhovenaren, maar na een Europese uitwedstrijd ligt puntenverlies in een uitwedstrijd altijd op de loer. Kan de promovendus stunten tegen PSV?

RKC Waalwijk – PSV
Eredivisie
1 september 2019
20.00 uur, Mandemakers Stadion, Waalwijk

Quizvraag: welke huidige Eredivisieclub won zijn laatste drie (!) thuiswedstrijden tegen PSV? Nee, het antwoord is niet Ajax, Feyenoord of AZ. Deze opmerkelijke statistiek behoort toe aan RKC Waalwijk. Tussen 2011 en 2015 waren de Waalwijkers drie keer achter elkaar te sterk voor de provinciegenoot. Ook aan de laatste ontmoeting in Eindhoven bewaart RKC goede herinneringen. In oktober 2018 zorgde de toenmalige eerstedivisionist voor een enorme bekerstunt door regerend landskampioen PSV uit te schakelen.

PSV-RKC Waalwijk - Toto

RKC Waalwijk stuntte in oktober 2018 door PSV uit het bekertoernooi te knikkeren

Moeizame rentree

Dit seizoen wijst nog weinig op een nieuwe verrassing van RKC tegen PSV. De ploeg van trainer Fred Grim promoveerde vorig seizoen vijf jaar na de degradatie enigszins per ongeluk naar de Eredivisie. In mei 2018 werden de Brabanders nog voorlaatste in de Keuken Kampioen Divisie, een jaar later haalde RKC via een achtste plaats de play-offs. Die prompt gewonnen werden. De rentree in de Eredivsie verloopt vooralsnog moeizaam. Uit de eerste vier wedstrijden behaalde de formatie van Grim één puntje. Vorige week werd gehoopt op de eerste overwinning, maar ging het thuisduel tegen ADO Den Haag met 0-3 verloren. RKC zakte daardoor naar de laatste plaats.

Ritsu Doan

Bij PSV was de afgelopen week bijna iedere dag wel wat te melden. Met het definitieve vertrek van Hirving Lozano en de komst van Ritsu Doan kwam er een einde aan een periode vol speculaties. De Mexicaan verhuist naar Napoli en de Japanner komt over van FC Groningen. Doan was donderdag tegen Apollon Limassol nog niet van de partij, maar de verwachting is dat de aanvaller tegen RKC al kan debuteren. PSV kende een eenvoudige avond op Cyprus. Net als in Eindhoven gaf de vice-kampioen een kwartier gas en won het uiteindelijk met 0-4.

Ritsu Doan - Toto

PSV nam deze week de Japanse aanvaller Ritsu Doan over van FC Groningen

Onze voorspelling

Vorig weekend kwam PSV niet in actie in de Eredivisie. De thuiswedstrijd tegen FC Groningen werd vanwege de Europese verplichtingen verplaatst naar eind september. Tegen RKC Waalwijk moet de ploeg van Van Bommel de draad in de competitie weer oppakken. Met Doan en ook de Griekse spits Konstantinos Mitroglou, die in de Europa League wedstrijden tegen Limassol al wel in actie kwam, heeft de trainer zijn gewenste nieuwe opties in de selectie. Een selectie, die veel beter is dan die van RKC. Wij verwachten een makkelijke overwinning voor PSV. Donyell Malen is de man in vorm, de spits scoorde op Cyprus twee keer.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind je van deze voorbeschouwing?