Zondag 27 mei begint in het 16e arrondissement in Parijs het Grandslamtoernooi Roland Garros. Het tweede grote toernooi van het jaar kent helaas veel prominente afwezigen bij vooral de heren. Toch komen er nog genoeg geweldige atleten in actie. Om je optimaal voor te bereiden op dit prachtige graveltoernooi in Parijs, bespreken we de kanshebbers bij zowel de heren als de dames en geven we tips voor het wedden op Roland Garros.

122e editie Grandslamtoernooi Roland Garros
Roland Garros, ook wel bekend onder de naam French Open, werd voor het eerst gehouden in 1891. Die eerste jaren was het alleen voor de Fransen. Toen het toernooi en tennis in het algemeen steeds populairder werd koos men er in 1924 voor om buitenlandse topspelers toe te laten. Al sinds de vroege jaren is Roland Garros het enige Grandslamtoernooi op gravel. Dit zorgt ervoor dat het veel specialisten aantrekt en vaak andere winnaars oplevert dan andere grote toernooien op gras of hardcourt.

Kanshebbers heren
Van de ‘grote vier’ bij de heren is de laatste jaren steeds minder sprake. Federer, Nadal, Djokovic en Murray hebben elk met meerdere blessures te kampen gehad. Het is een tijd geleden sinds ze allemaal aan de start van een Grandslamtoernooi verschenen. Deze editie van Roland Garros zijn Federer en Murray er niet bij. Bovendien is de net herstelde Djokovic nog absoluut niet in topvorm. Nadal is dat zeker wel. De Spaanse legende is opnieuw de nummer één van de wereld. De tienvoudig winnaar van Roland Garros lijkt dit jaar de topfavoriet om het toernooi opnieuw te winnen. Hij is op gravel al zijn gehele loopbaan bijna onverslaanbaar en wist zelfs recentelijk een nieuwe record te pakken door 50(!) sets op rij op gravel te winnen.

De belangrijkste uitdagers zijn met name Alexander Zverev en Marin Cilic. De Duitser Zverev is momenteel de nummer drie van de wereld en met zijn slechts 21 jaar iemand met nog zeer veel groeipotentie. Hij won bovendien vorig jaar al van zowel Djokovic als Federer en haalde eerder dit jaar op de Australian Open de derde ronde. De Kroaat Cilic haalde hier zelfs de finale en is op het moment in bloedvorm. De nummer vier van de wereld is een begenadigd gravelspeler en kan Nadal zeker uitdagen. Dominic Thiem is een outsider. De Oostenrijker wist dit jaar nog van Nadal te winnen op gravel, maar is normaliter wat te wisselvallig in lange toernooien.

Kanshebbers dames
Bij de vrouwen ligt het toptennis momenteel helemaal open. Er zijn eigenlijk geen grote favorieten aan te wijzen, maar juist wel tien of meer tennissters die een goede kans maken om te winnen. De laatste zes majortoernooien waren er niet voor niks zes verschillende winnaressen. Serena Williams doet na haar zwangerschap weer mee, maar is nog zeker niet in topvorm. Nummer één van de wereld, Halep, won nog nooit een Grandslamtoernooi en lijkt ook niet op haar allerbest.

De winnares van vorig jaar, Ostapenko, heeft na haar titel weinig echt aansprekende resultaten geboekt. Muguruza is eveneens een goede outsider waarbij de absolute topvorm ontbreekt. Deze vorm is er wel bij de Oekraïense Svitolina. De nummer vier van de wereld versloeg veel van de andere deelnemers een paar weken terug op een graveltoernooi in Rome. De 24-jarige kwam echter nog nooit verder dan een vierde ronde op een Grandslamtoernooi. Andere outsiders zijn Sharapova en onze landgenote Bertens. Beiden zijn echter zeker geen favorieten te noemen.

Wedden op Roland Garros
Bij Toto kun je op diverse manieren wedden op tennis. Voorspel nu al de winnaar bij zowel de vrouwen als de mannen, of kies er juist voor om per wedstrijd een gokje te wagen. Andere opties zijn onder andere:

  • Exacte einduitslag
  • Hoeveel sets er worden afgewerkt
  • Hoeveel games
  • Over/under- en even/oneven-weddenschappen