Deze voorbeschouwing is al eerder geplaatst (1 juni 2017).

Het tennistoernooi van het Franse Open is in volle gang. In de stad van de liefde zijn de gravelliefhebbers op hun plaats en strijden voor de titel van Roland Garros-winnaar 2017. Lees hieronder een voorbeschouwing op het mannentoernooi.

Onze voorspelling: Rafael Nadal wint Roland Garros 2017

In het eerste kwart van de loting is de nummer 1-geplaatst, Andy Murray, de grote favoriet. Zijn grote uitdagers zijn Zverev en Nishikori. Zverev ging verrassend in de 1e ronde onderuit tegen veteraan Verdasco. De Japanner Nishikori is dit seizoen verre van fit en moest zelfs tegen de terugkerende Kokkinakis een set afstaan.

In het volgende kwart is oud-winnaar Wawrinka als hoogste geplaatst. Hij zit in een erg sterk deel van de loting. In de volgende rondes kan hij gravelspecialisten als Dolgopolov of Fognini en de Fransen Gasquet of Monfils treffen. Een behoorlijke opgave voor Stanimal.

In het tweede deel van de loting is er maar één favoriet voor de titel en dat is Rafael Nadal. Hij wist dit jaar al twee toernooien voor de 10e  keer in zijn carriere te winnen en en passant ook zijn 50e toernooi op gravel. Ook voor dit toernooi geldt dat de teller op 9 staat en bij een overwinning zou dat een uitzonderlijk aantal van 10 titels op Roland Garros betekenen. De grootste uitdager uit dit kwart komt in de kwartfinale op zijn pad en dat is of Raonic of Carreno Busta.

Het laatste kwart wordt qua ranking aangevoerd door Novak Djokovic. De grote favoriet is echter de Oostenrijker Thiem. Het is hem al gelukt om op alle ondergronden een toernooi te winnen, maar gravel is bij uitstek zijn favoriet. Thiem is dit toernooi de allergrootste bedreiging voor de Spanjaard Nadal.

Voorspelling halve finales:
Andy Murray – Stanislas Wawrinka
Rafael Nadal – Dominic Thiem

Voorspelling finale:
Rafael Nadal – Stanislas Wawrinka

Winnaar:
Rafael Nadal

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

SPEEL NU MEE HOE WERKT HET?