Het tennistoernooi van het Franse Open is in volle gang. In de stad van de liefde zijn de gravelliefhebbers op hun plaats en strijden voor de titel van Roland Garros-winnaar 2017. Lees hieronder een voorbeschouwing op het vrouwentoernooi.

Onze voorspelling: Simona Halep wint Roland Garros 2017

Dat Kerber het toernooi niet ging winnen was niet echt een verrassing. Haar seizoen is tot zover teleurstellend. Dat ze zelfs al de 1e ronde zou verliezen mag wel een verrassing genoemd worden. In dit kwart is oud-winnares Kuznetsova de grote favoriet. Stilletjes hopen we dat Bertens daar een stokje voor steekt.

De winnares van vorig jaar, Garbine Muguruza, vinden terug in het 2e kwart. Haar overwinning is meer een vloek, omdat ze daarna niet echt meer een opvallend resultaat heeft geboekt. Op de Australian Open had ze weer een kleine opleving door het halen van de kwartfinale. Grote favoriet hierdoor is WTA finals winnares Cibulkova. Wij voorspellen echt een verrassing in dit kwart. Sara Errani is oud-winnares, gravelspeelster pur sang en kwam als qualifier het toernooi in.

Topfavoriet voor de eindzege is de Roemeense Simona Halep. Samen met Karolina Pliskova de gegadigde om Angelique Kerber na dit toernooi van de nummer 1-positie te stoten. Ze komt wat dark horses tegen in haar kwart, maar geen topspeelsters. Haar nadeel is dat ze niet kan bogen op ervaring als Grand Slam-winnares. Zij haalde wel in 2014 de finale op dit toernooi.

Twee andere toppers in het circuit die nog nooit een Grand Slam wonnen vinden we terug in het laatste kwart. Agnieszka Radwanska en Karolina Pliskova gaan hier uitmaken wie de halve finale gaat spelen. We gunnen het haar van harte, maar het verleden leert dat Radwanska niet constant genoeg is om te winnen tegen concurrentes.

Voorspelling halve finales:
Svetlana Kuznetsova – Sara Errani
Simona Halep – Karolina Pliskova

Voorspelling finale:
Svetlan Kuznetsova – Simona Halep

Winnaar:
Simona Halep

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

SPEEL NU MEE HOE WERKT HET?