Wie wordt de beste van Afrika? In de hoofdstad van Egypte (Caïro) vindt vrijdagavond de eindstrijd van de Afrika Cup plaats tussen Senegal en Algerije. Twee teams die elkaar ook al in de poulefase tegen kwamen. Lees hier de voorbeschouwing.

Senegal – Algerije
19 juli 2019
21.00 uur, Cairo Stadium

Bekijk hier alle wedopties!

Wie de selecties van Senegal en Tunesie doorspit komt een aantal bekende namen tegen die hun klasse in diverse Europese competities etaleren. Bij Senegal is Sadio Mane de man die Senegal voor het eerst in de geschiedenis de Afrika Cup moet bezorgen. De aanvaller van Liverpool is goed op dreef met drie goals dit toernooi. In zijn kielzog speelt Kalidou Koulibali een belangrijke rol in de defensie van Senegal. De verdediger van Napoli, die door de gehele Europese top wordt begeerd, is van grote waarde dit toernooi. Getuige ook de bijzondere statistiek dat Senegal dit toernooi slechts één doelpunt heeft tegen gekregen. Dat was ook gelijk de enige wedstrijd die de leeuwen van de Teranga niet wisten te winnen. Toen was de tegenstander in de komende finale ook de tegenstander. Algerije won met 1-0.

WEDTIP
Mahrez scoort en wint > 5.50

Alfred N'Diaye Senegal - Toto

Alfred N’Diaye is Frans voetballer van Senegalese afkomst.

In de selectie van Algerije komen we ook een aantal bekende namen tegen. Ryad Mahrez van Manchester City, Sofiane Feghouli van Galatasaray en Yacine Brahimi van FC Porto. Met name Mahrez is lekker op dreef met drie goals dit toernooi.

WEDTIP
Gelijkspel > 2.80

Sofiane Feghouli (rechts) is een bekende naam bij Algerije

Onze voorspelling

Algerije is ondanks de overwinning in de poulefase niet de favoriet volgens onze quoteringen. Desalniettemin hebben de Algerijnen een vooralsnog ongeslagen status. Mede door de eerdere overwinning in de poule op Senegal.

WEDTIP
Minder dan 1.5 goals > 2.28

Mané scoort, wint en beide teams scoren > 11.00

Statistieken

Meer weten over Senegal – Algerije? Klik dan HIER.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind je van deze voorbeschouwing?