Het voetbalseizoen 2019/2020 komt eindelijk op z’n einde. Zondag de Champions League-finale en vrijdag een heerlijk voorgerecht met de Europa League-finale tussen Sevilla en Internazionale. Twee clubs met een uitstekende historie in dit toernooi. Sevilla is recordhouder met vijf eindzeges. Inter doet het met drie keer ook niet slecht. Wat voor eindstrijd kunnen we verwachten?

Sevilla – Internazionale
Finale Europa League
21 augustus 2020
21.00 uur, RheinEnergieStadion, Keulen

Bekijk alle wedopties!

Met Sevilla en Inter staan er twee ploegen in de Europa League-finale die na de corona-break erg goed presteren. De Spanjaarden verloren geen enkele wedstrijd, de Nerazzurri hoefden slechts één keer het onderspit te delven. Geen verrassing dus dat deze teams om de titel gaan strijden. Dat Sevilla en Inter zo goed als ongeslagen zijn, komt mede doordat achterin weinig weg gegeven wordt. Rojiblancos hielden in negen van de laatste dertien wedstrijden de nul. De formatie van Antonio Conte deed dat in zes van de laatste zeven duels. Inter is zelfs het minst gepasseerde team van de Serie A met 36 tegengoals.

WEDTIP
0-0 of 1-1 na reguliere speeltijd > 3.75

Stefan de Vrij is uitgeroepen tot beste verdediger van de Serie A.

Twee Nederlanders

Bij Inter vormt Stefan de Vrij een belangrijke pion in die ijzersterke defensie. De 37-voudig Nederlands international begon zijn Italiaanse loopbaan in 2014 bij Lazio Roma. Twee jaar geleden volgde een transfer naar Inter, waar zijn ster almaar rijzende is. Dit seizoen werd De Vrij zelfs verkozen tot beste verdediger van de Serie A. Dat wil iets zeggen in een land waar verdedigen tot een kunst is verheven. Het zou zomaar kunnen dat de oud-Feyenoorder vrijdag tegenover een landgenoot staat. Luuk de Jong is bij Sevilla lang niet altijd zeker van een basisplek, scoort ook niet veel, maar als hij dat wél doet zijn het vaak belangrijke treffers. Zijn doelpunt in de halve finale tegen Manchester United was daar het bewijs van. De Jong schoot zijn club naar de eindstrijd door ruim tien minuten voor tijd de winnende 2-1 te maken. Misschien levert hem dat wel een basisplaats op.

WEDTIP
De Jong scoort > 3.50

Erelijst

Sevilla en de Europa League is een winnende combinatie. De Spanjaarden stonden in 2006, 2007, 2014, 2015 en 2016 in de finale, en die werden allemaal in winst omgezet. Knap voor een club die in eigen land ooit één keer landskampioen werd in een grijs verleden (1946). Ook Inter doet het niet slecht in de Europa League/UEFA Cup. In de jaren ’90 bereikte de Milanezen vier maal de finale, waarin er drie keer aan langste eind getrokken werd. Inter is erop gebrand weer eens een prijs te winnen. Voor het laatst gebeurde dat in 2011 (Coppa Italia), een jaar nadat er aan de hand van Wesley Sneijder beslag werd gelegd op de ‘treble’.

Luuk de Jong - TOTO

In de halve finale tegen Manchester United maakte Luuk de Jong de winnende treffer.

Voorspelling TOTO

We vallen maar direct met de deur in huis: wij voorspellen dat Inter de Europa League wint. De mannen van Conte hebben meer scorend vermogen dan Sevilla. Inter wint, onder meer dankzij de goals van Romelu Lukaku, meestal met meerdere goals verschil, waar de winstmarge bij Sevilla vaak maar één goal is. Met allebei een verdediging die als een huis staat, gaat bovengenoemde de doorslag geven. Volgens ons wel via verlenging.

WEDTIP
Inter wint na verlenging > 11.00

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind jij van deze voorbeschouwing?