Na Duitsland is Spanje het tweede grote voetballand waar de bal weer gaat rollen. Donderdagavond wordt La Liga na dertien weken te hebben stilgelegen hervat. En niet met de minste wedstrijd, maar met The Great Derby, het treffen tussen Sevilla en stadsgenoot Real Betis. Normaal een zwaar beladen derby, zonder publiek zal van een echte derbysfeer natuurlijk veel minder sprake zijn. Maar dat mag de pret niet drukken. La Liga is terug!

Sevilla – Real Betis
Primera Division
11 juni 2020
22.00 uur, Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, Sevilla

Bekijk alle wedopties!

Het gevecht om de Spaanse titel gaat traditioneel tussen FC Barcelona en Real Madrid. Het verschil tussen de twee grootmachten is met nog elf wedstrijden te gaan twee punten en een spannende ontknoping ligt in het verschiet. Maar ook achter de strijd om het kampioenschap is het razendspannend in de Primera Division. Sevilla begint als best of the rest aan de stadsderby tegen Real Betis. De ploeg van trainer Julen Lopetegui heeft 47 punten, slechts twee meer dan nummer zes Atlético Madrid. In Spanje plaatsen de eerste vier ploegen zich voor rechtstreeks voor de Champions League. Ook nummer zeven Valencia is met 42 punten nog niet kansloos voor een plek in het miljardenbal.

Middenmoter Real Betis

Om de beste uitgangspositie voor een ticket voor de Champions League te behouden zal Sevilla om te beginnen af moeten rekenen met Betis. Real Betis Balompié, zoals de club voluit heet, is een middenmoter in La Liga en staat na 27 speelrondes op de twaalfde plaats. In de laatste wedstrijd voor de competitie stil kwam te liggen zorgde de ploeg van trainer Joan Rubi Ferrer voor een stunt door in eigen huis met 2-1 van Real Madrid te winnen. Het verschafte Betis de nodige lucht richting de onderste regionen. De laatste drie ploegen degraderen rechtstreeks naar de Segunda Division en het gat tussen Real Betis en nummer achttien Real Mallorca is nu acht punten. Degradatiezorgen heeft Beticos dus niet, maar helemaal op de lauweren rusten kan het ook nog niet.

Vreugde bij Real Betis Balompié na de winnende treffer van Cristian Tello tegen Real Madrid

De Jong negatief in het nieuws

Bij Sevilla is het vanuit Nederlands oogpunt natuurlijk uitkijken naar de verrichtingen van Luuk de Jong. De international maakte vorig jaar zomer de overstap van PSV naar Sevilla en kwam tot nu toe vijf keer tot scoren. Tijdens de coronacrisis kwam De Jong negatief in het nieuws toen een foto van hem en een aantal ploeggenoten in de media verscheen waarbij tijdens een barbecue de coronaregels werden overschreden. Voor de break liet De Jong zich van een betere kant zien. Op bezoek bij Atlético Madrid (2-2) tekende de spits in de 19e minuut voor de openingstreffer. In het roulatiesysteem van Rubi is De Jong niet altijd basisspeler, maar de trainer doet wel in vrijwel iedere wedstrijd een beroep op de Nederlander.

Voorspelling TOTO

Of De Jong in de Sevilla derby in de basis zal starten, is dus nog de vraag. In de heenwedstrijd tussen beide clubs (2-1 winst Sevilla) was onze landgenoot wel basisklant en tekende hij voor de winnende treffer. De andere treffer voor Sevilla kwam op naam van Lucas Ocampos, met tien treffers clubtopscorer van de Sevillistas. Bij Betis Sevilla zal men hopen dat Loren Morón zijn productiviteit van begin van het seizoen weer gaat hervinden. De Spaanse spits voerde halverwege oktober het topscorersklassement aan, maar vond sindsdien nog slechts twee keer het net. Wij hopen bij de terugkeer van La Liga uiteraard op doelpunten en gaan voor treffers van De Jong en Morón!

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind jij van deze voorbeschouwing?