Als Feyenoord na de winterstop nog mee wil doen in Europa moet het zien te winnen van Shakhtar Donetsk. Lees hier de voorbeschouwing.

Shakhtar Donetsk – Feyenoord
Woensdag, 01 november 2017
20.45, Shakhtar Stadium

Shakhtar wint met handicap 0-1 @ 1.85

De laatste tien duels in de Champions League van Feyenoord gingen allemaal verloren. De Rotterdammers hebben het moeilijk in Europa. In de vorige speelronde thuis in de eigen Kuip waren er momenten dat het leek dat er wat te halen viel voor de landskampioen. Maar in Europa gelden andere regels. Shakhtar sprong uiterst effectief met de kansen om en was technisch meer begaafd. Dat resulteerde in de winst voor de landskampioen van Oekraïne.

Feyenoord heeft in principe nog één kans om na de winterstop ook mee te blijven doen, zij het in de Europa League. Met drie punten achterstand op Napoli kan het bij winst gelijk komen, als Napoli op zijn beurt verliest van Manchester City. Maar met de wetenschap dat het na Shakhtar nog tegen Manchester City en dus Napoli speelt wordt dat een hels karwei. En dan is daar ook nog eens de mindere vorm bij de ploeg van Giovanni van Bronckhorst. Shakhtar doet bij winst in ieder geval nog volop mee met kwalificatie voor de knock-outfase.

Onze voorspelling: Met het thuisvoordeel en de wetenschap dat het bij winst goede zaken voor de knock-outfase doet, wint Shakhtar eenvoudig. Shakhtar wint met handicap 0-1 > 1.85.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.