Nul doelpunten voor, zeven tegen en drie rode kaarten. Het zijn de onthutsende cijfers van PSV uit de laatste twee competitiewedstrijden. Tussendoor leverde de ploeg van trainer Mark van Bommel nog een redelijke wedstrijd af in de Europa League tegen LASK Linz, maar het is duidelijk dat de Eindhovenaren in de hoek zitten waar de klappen vallen. Zaterdag reist PSV af naar Rotterdam, waar tegenstander Sparta ongetwijfeld bloed zal ruiken.

Sparta – PSV
Eredivisie
2 november 2019
19.45 uur, Het Kasteel, Rotterdam

Check alle wedopties!

Het waren twee mokerslagen van jewelste, die PSV de afgelopen weken te verwerken kreeg. Eerst liep de ploeg van trainer Mark van Bommel rood aan in het uitduel bij FC Utrecht. Nick Viergever en Jorrit Hendrix werden na zware charges van het veld gezonden en met elf tegen negen liep de thuisploeg uit naar een 3-0 zege. Een week later in de thuiswedstrijd tegen AZ was het de beurt aan Ryan Thomas voor een rode kaart, nota bene de vervanger van Hendrix. De Alkmaarders lieten vervolgens geen spaan heel van PSV: 0-4. Niet alleen kwam daarmee een einde aan de imposante reeks van 53 competitiewedstrijden zonder nederlaag in het eigen Philips Stadion, ook zagen de Eindhovenaren de achterstand op concurrent Ajax oplopen naar zes punten.

Nick Viergever - Toto

Nick Viergever kreeg voor zijn rode kaart tegen FC Utrecht twee wedstrijden schorsing en mist daardoor het duel met Sparta

Ontbrekende smaakmakers

Als excuus kon Van Bommel na de wedstrijd tegen AZ aandragen dat de trainer naast de geschorste Viergever en Hendrix ook geen beroep kon doen op de drie smaakmakers van de ploeg. Topscorer Donyell Malen, Mo Ihattaren en Steven Bergwijn moesten allen geblesseerd toekijken. Of het drietal tegen Sparta wel inzetbaar is, is nog maar de vraag. Vooral de enkelkwetsuur van Malen lijkt hardnekkig. De Rotterdammers zullen met grote interesse naar de personele problemen bij de Eindhovenaren kijken. De ploeg van trainer Henk Fräser maakt na een geweldige seizoenstart een mindere periode door. Na negen wedstrijden, waarin het alleen verloor van Ajax en AZ, stond Sparta zelfs even zesde maar na de interlandbreak gingen de Spangenaren achtereenvolgens onderuit tegen FC Groningen en FC Utrecht.

Sparta - Toto

Sparta is bezig aan een uitstekend seizoen, maar verloor de laatste twee competitiewedstrijden

Onze voorspelling

Drie keer op rij verliezen gebeurde PSV voor het laatst in 2014. Drie keer op rij verliezen zonder daarbij zelf te scoren, dat deed PSV nog nooit. Hoewel Sparta bepaald geen angstgegner is voor de Eindhovenaren, de laatste competitienederlaag op Het Kasteel dateert van 2001, zal de ploeg van Van Bommel met weinig vertrouwen naar Rotterdam afreizen. Wij voorspellen een lastige avond voor PSV, met grote kans op nieuw puntenverlies.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind jij van deze voorbeschouwing?