Feyenoord heeft donderdag een uitgelezen kans na twee jaar weer de finale van de TOTO KNVB Beker te halen. In de eigen Kuip neemt de ploeg van Dick Advocaat het in de halve finale op tegen eerstedivisionist NAC Breda. Maar de Rotterdammers zijn gewaarschuwd. NAC schakelde in de vorige twee rondes PSV en AZ uit. Kunnen de Brabanders voor een nieuwe grote stunt zorgen en Feyenoord de weg naar de finale beletten? TOTO Extra blikt vooruit!

Feyenoord – NAC Breda
Halve finale TOTO KNVB Beker
5 maart 2020
20.45 uur, De Kuip, Rotterdam

Bekijk alle wedopties!

Focus op bekerwinst

Aan de ongeslagen reeks van Feyenoord onder Advocaat in de Eredivisie kwam ook afgelopen weekend in de topper tegen PSV geen einde. In Eindhoven werd het 1-1 en daarmee verloor Feyenoord voor de dertiende achtereenvolgende keer niet in de competitie. Door de sterke reeks meldt Feyenoord zich voorzichtig in de titelstrijd. De achterstand op koplopers Ajax en AZ is met nog tien wedstrijden te spelen zes punten. Het Legioen droomt al van een nieuwe titel, maar voor Advocaat heeft het winnen van de beker voorlopig prioriteit. De 72-jarige oefenmeester kreeg bij zijn aanstelling in oktober, toen Feyenoord 12e stond, als doelstelling het bereiken van Europees voetbal mee. Wint hij de beker, dan is zijn missie geslaagd.

ERic Botteghin & Orkun Kokcu - TOTO Extra

Door het doelpunt van Eric Botteghin op aangeven van Orkun Kökcu (r) bleef Feyenoord ook tegen PSV overeind

Grote uitschieters, diepe dalen

Om de beker te winnen moet Feyenoord wel eerst de finale halen. En dus in de halve finale afrekenen met stuntploeg NAC Breda. Een plek bij de laatste vier kwam de Brabanders bepaald niet aanwaaien. In de eerste ronde werd Eredivisionist Emmen verslagen en na een moeizame overwinning bij de amateurs van Sparta Nijkerk versloeg NAC achtereenvolgens PSV en AZ. Mede door die twee zeges is de ploeg van trainer Peter Hyballa nog ongeslagen in 2020. In de Keuken Kampioen Divisie won het vijf keer en speelde het drie keer gelijk. Waaronder afgelopen weekend tegen NEC (1-1). NAC kent als degradant uit de Eredivisie een wisselvallig seizoen met grote uitschieters en diepe dalen. Het won de eerste periode, kende een dramatische tweede periode wat trainer Ruud Brood zijn baan kostte, en stuntte in het bekertoernooi.

NAC Breda viert feest - TOTO Extra

Feest bij de spelers van NAC Breda na de sensationele zege in de kwartfinale in Alkmaar bij AZ

Onze voorspelling

Om de bekerfinale te bereiken, moet NAC Breda opnieuw voor een enorme stunt zorgen. Feyenoord is in eigen huis uiteraard torenhoog favoriet. Maar dat was AZ ook. Toch lijkt een nieuwe verrassing ver weg. De Rotterdammers zijn in een uitstekende vorm en alleen onderschatting lijkt een finaleplaats in de weg te staan. Maar daar zal de ervaren Advocaat geen ruimte voor laten. Wij verwachten een ruime overwinning voor Feyenoord!

Onze wedtips

Feyenoord wint met 3-0 > 7.10

Feyenoord wint met handicap -2 > 2.10 

Botteghin scoort een kopgoal > 8.50

Statistieken

Meer weten over de geschiedenis tussen Feyenoord en NAC Breda? Of benieuwd naar andere feitjes? Klik dan HIER!

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind jij van deze voorbeschouwing?