Nog maar vier ploegen zijn over in het vaderlandse bekertoernooi, dus dat betekent dat we in de halve finale zitten. Welke fans kunnen zich opmaken op het volksfeest in de Kuip 22 april?  Lees hier de voorbeschouwing.

AZ – FC Twente

Minder dan 2.5 goals @ 2.56

De eerste kwartfinale wordt in Alkmaar gespeeld. Daar ontmoet AZ in het eigen AFAS Stadion FC Twente. Een interessante ontmoeting. AZ is de ploeg in vorm. In 2018 werd er namelijk nog niet verloren. Het laatste verlies was op 17/12/17 in eigen huis tegen Ajax. Sindsdien speelde het drie keer gelijk en won het zeven keer. Twee van die zeven overwinningen werden in het bekertoernooi geboekt tegen respectievelijk Fortuna Sittard (4-2) en PEC Zwolle (4-1). In de competitie staan de Alkmaarders op een knappe derde plek, een positie die zij dit seizoen waarschijnlijk niet meer uit handen gaan gaven met negen punten voorsprong op nummer vier FC Utrecht. Met name de aanval in Alkmaar lijkt helemaal compleet na de komst van Oussama Idrissi. De buitenspeler was in het weekend hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor de overwinning op Sparta. Met Wout Weghorst in de punt en Alireza Jahanbaksh kan de ploeg van John van de Brom altijd rekenen op de individuele klasse die een wedstrijd kan openbreken. Voor FC Twente is het dus zaak om met name achterin scherp te zijn. Dat moeten de Tukkers in ieder geval zonder Hidde ter Avest doen. De jonge rechtsback brak in de competitiewedstrijd tegen FC Utrecht ongelukkig zijn scheenbeen. Waar het in Alkmaar op rolletjes loopt gebeurt het tegenovergestelde bij de ploeg van Gertjan Verbeek; er werd in 2018 nog maar één wedstrijd gewonnen. Dat gebeurde in de kwartfinale in de beker tegen Cambuur Leeuwarden. De vraag is of de beker nog wel als belangrijk wordt gezien in Enschede, want de club verkeert in degradatienood.

Feyenoord – Willem II

halftime/fulltime: X/Feyenoord @ 4.06

De tweede halve finale gaat tussen Feyenoord en Willem II. Voor Feyenoord is het verhaal bekend. De club speelt na een prachtig seizoen, waarin het de titel na 18 jaar veroverde, een kansloos seizoen in de competitie. Waarin het maar liefst 23 punten achter staat op koploper PSV. Dat gat is zo groot dat het winnen van de beker alleen het seizoen niet zal redden. Er wordt ook kritisch gekeken hoe het kan dat een landskampioen zo ver terugzakt. En dat is een pijnlijke conclusie. Desalniettemin is het duidelijk dat Giovanni van Bronckhorst logischerwijs wel alles gaat doen om de finale van de beker te halen. In de wedstrijd tegen PSV werden spelers met pijntjes gespaard en leek de ploeg in de koppies ook al bij de wedstrijd van woensdag te zitten. Tegenstander Willem II heeft niets te verliezen en daar ligt gelijk ook de grootste kans voor de Tilburgers. Bovendien spelen er voorin twee spitsen, Fran Sol en Bartholomew Ogbeche, die niet veel kansen nodig hebben. Feyenoord is dus gewaarschuwd.

Onze voorspelling:
AZ – FC Twente: Minder dan 2.5 goals > 2.56
Feyenoord – Willem II: halftime/fulltime: X/Feyenoord > 4.06
Als je €10,- inzet op bovenstaande voorspelling maak je kans op > €103,94

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.