Wát een heerlijke wedstrijd in de Premier League a.s. zaterdag. Een derby van formaat! Wil Arsenal aanhaken bij de top-5 dan moet het op Wembley winnen. Lees hier de voorbeschouwing.  

Tottenham Hotspur – Arsenal
Zaterdag 10/02/2018
13.30, Wembley

halftime/fulltime >Gelijkspel @ 3.62

De eerste North London Derby werd gespeeld op 19 november, 1887. Dit betrof een vriendschappelijke wedstrijd. Alleen werd deze wedstrijd gestaakt door het vallen van de nacht. De eerste volledig gespeelde wedstrijd tussen beide teams was in datzelfde jaar in februari. Tottenam kon toen maar negen spelers opstellen en verloor dus met 6-2. De eerste competitieve wedstrijd werd overigens ook gewonnen door Arsenal. Nu ruim 130 jaar later wordt de 182ste editie gespeeld. Is het de ontmoeting tussen de nummer vijf en zes van Engeland en moet Arsenal winnen om nog mee te doen om de Champions League plaatsen volgend seizoen.

De Gunners staan reeds vier punten acht en wanneer ze verliezen wordt dat gat dus zeven punten. Vorig jaar toen de Engelse topclubs elkaar troffen in het Emirates Stadium won Arsenal met 2-0. Dat was overigens de enige wedstrijd dit seizoen die Arsenal van een topploeg uit de Premier League won. Toen nog met Alexis Sanchez die voor de 1-0 tekende. De Chileen is er nu door zijn transfer naar Manchester United in ieder geval niet bij. In deze deal bewandelde Henrikh Mkitaryan de omgekeerde route. Als vervanger van Sanchez werd voor maar liefst 63 miljoen euro Pierre-Emerick Aubameyang gehaald.

Tottenham Hotspur speelt in vergelijking met vorig seizoen een minder sterk seizoen. Toen werden de Spurs tweede en speelde ze mee om het kampioenschap. Dat zit er dit jaar niet meer in met een achterstand van 20 punten op koploper Manchester City. Tottenham speelt nu voor de derde keer op rij een topwedstrijd, hiervoor won het thuis van Manchester United en speelde het gelijk in en tegen Liverpool.

In 181 duels wist Arsenal 76 keer te winnen, 49 keer werd het gelijk en 56 keer won Tottenham Hotspur.

Onze voorspelling: Een gelijkspel > 3.62

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.