We mogen ons verheugen op een herhaling van de Champions League-finale. De belangen zijn nu een stuk minder groot dan op 1 juni jongstleden. Zeker voor Premier League-koploper Liverpool, dat een voorsprong van dertien punten koestert op nummer twee Leicester City en zich zowaar een misstap zou kunnen veroorloven. Tottenham Hotspur snakt na drie duels zonder zege weer naar een driepunter om zo de aansluiting met de top te vinden. Zijn de mannen van José Mourinho in staat tot een stuntje?

Tottenham Hotspur – Liverpool
Premier League
11 januari 2020
18.30 uur, Tottenham Hotspur Stadium, Londen

Bekijk hier alle wedopties!

Liverpool is in de Premier League bezig aan een ongekende reeks. The Reds zijn al 37 competitiewedstrijden op rij ongeslagen. Maar de formatie van Jürgen Klopp is nog ver verwijderd van een Engels record. Chelsea wist in 2004 en 2005 veertig keer niet te verliezen. Arsenal deed het met 49 duels in 2003 en 2004 nóg beter. Niks lijkt Liverpool een serieuze aanval op dat record in de weg te zitten. Zelfs mindere wedstrijden weet de koploper meestal in winst om te zetten. Toch zijn er zorgen voor Klopp. Mede door het overvolle programma puilt de ziekenboeg uit. Met James Milner kwam daar afgelopen weekend in de FA Cup tegen Everton (1-0 overwinning) wederom een blessuregeval bij. Het basisteam bulkt nog wel van de kwaliteit, maar het is balanceren op een dun koordje. Het is bijvoorbeeld niet te hopen dat steunpilaren als Virgil van Dijk, Mo Salah of Sadio Mané ook wegvallen. Want dan lijkt de eerste nederlaag in ruim een jaar een kwestie van tijd.

James Milner is de zoveelste geblesseerde in de selectie van Liverpool.

Kane ‘out’

Over blessures gesproken, daar heeft Tottenham Hotspur er ook een paar van. Zo is keeper Hugo Lloris al tijden afwezig door een elleboogkwetsuur, Moussa Sissoko zien we voorlopig ook niet op het veld vanwege een pijnlijke knie en daarnaast is er nog een aantal niet inzetbaar. De grootste aderlating is natuurlijk Harry Kane. De superspits viel op Nieuwjaarsdag uit tegen Southampton. De Engels international liep een scheur in zijn hamstring op, en kan de training waarschijnlijk pas in april hervatten. Dat betekende een nieuwe klap voor Mourinho, die sinds zijn komst eind november Spurs nog niet écht aan de praat heeft gekregen. Vooral de laatste weken zijn de prestaties matig. In de Premier League werd slechts één van de laatste vier duels gewonnen. Vorig weekend kwam daar nog eens een gelijkspel bij in de FA Cup tegen Middlesbrough, dat een divisie lager speelt. De voortekenen op een goed resultaat tegen Liverpool zijn dus niet al te best voor Tottenham.

Onze voorspelling

Het lijkt ons onwaarschijnlijk dat Liverpool punten gaat verspelen. Klopp gaf de meeste basisspelers (die er nog over zijn) afgelopen week rust voor de derby tegen Everton. Zijn ploeg zal dus relatief fris zijn. Voor het ietwat gemankeerde Tottenham is het vooral zaak niet tegen een forse nederlaag aan te lopen. Onze voorspelling is een ruime zege voor The Reds.

Statistieken

Wil je meer feitjes weten over Tottenham Hotspur – Liverpool? Die kun je hier bekijken!

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind jij van deze voorbeschouwing?