In Engeland is Manchester City dit decennium een van de toonaangevende ploegen. Maar oogsten in Europa lukte nog niet bepaald. Alleen in 2016 reikte het tot de halve finale van de Champions League. Daar kunnen The Citizens dit seizoen weer in slagen. Daarvoor moet het wel zien af te rekenen met Tottenham Hotspur, dat zich in 1962 voor het laatst schaarde bij de beste vier Europese clubs.

Tottenham Hotspur – Manchester City
9 april 2019
21.00 uur, Tottenham Hotspur Stadium, Londen

Bekijk hier alle wedopties!

Manchester City is nog altijd op weg om een unieke prestatie neer te zetten; het winnen van vijf prijzen in één seizoen. De Community Shield (de Engelse Supercup) werd in augustus al veroverd en de League Cup in februari. Allebei ten koste van Chelsea. In de Premier League, de FA Cup en de Champions League is de club nog volop in de race. In de competitie staat Manchester City weliswaar twee punten achter koploper Liverpool, maar The Reds hebben wel één wedstrijd meer gespeeld. Afgelopen weekend plaatste de mannen van trainer Pep Guardiola zich voor de finale van de FA Cup door Brighton & Hove Albion met 1-0 aan de kant te zetten. En dinsdag wil City in het gloednieuwe stadion van Tottenham Hotspur een eerste stap zetten richting de halve finale van de Champions League.

Vorm

Op voorhand is City de grote favoriet tegen The Spurs. Het verschil tussen beiden op de ranglijst is maar liefst zestien punten in het voordeel van de club uit Manchester. Bovendien is het alweer even geleden dat Tottenham wist te winnen van City. De laatste keer was op 2 oktober 2016. Toen zegevierde het in de Premier League met 2-0. Daarnaast verkeren The Citizens in blakende vorm. Er werden al veertien duels op rij in winst omgezet (alle competities).

Pep Guardiola - Toto

Kan Pep Guardiola in zijn derde seizoen bij City eindelijk de Champions League winnen?

Matige reeks

Vorm is iets waar Tottenham naarstig naar op zoek is. De formatie van coach Mauricio Pochettino heeft aan de afgelopen zes wedstrijden in de Premier League slechts één keer drie punten overgehouden. Daarbij moet wel worden aangetekend dat het in die reeks wel speelde tegen onder andere Chelsea, Arsenal en Liverpool. Tussendoor werd Borussia Dortmund wel opzij gezet in de achtste finale van de Champions League. Het is de enige prijs waar The Spurs nog voor in de race zijn, want eind januari vloog de club uit Londen er in de FA Cup tegen Crystal Palace. Maar de Champions League winnen, dat zal gezien de vorm van Tottenham en de tegenstander een hels karwei worden.

Onze voorspelling

Wij denken niet dat The Spurs in staat zijn om dit Manchester City te verslaan, ook niet in eigen huis. De mannen van Pochettino laten zich echter ook niet naar de slachtbank leiden. Onze voorspelling is daarom een kleine zege voor City.

Onze wedtips

Manchester City wint met 0-1 > 8.35

Er wordt minder dan 1,5 keer > 4.50

Uitslag eerste helft 0-0 > 3.25

Statistieken

Meer feitjes weten over Tottenham Hotspur – Manchester City? Check ze HIER!

Programma CL

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.