Als PSV dit seizoen nog iets wil in Europa moet het minimaal een punt pakken op Wembley tegen Tottenham Hotspur. Eigenlijk moeten de Eindhovenaren winnen om echt een serieuze stap naar Europese overwintering te zetten. Lees hier de voorbeschouwing.

Tottenham Hotspur – PSV
6 november 2018
21.00 uur, Wembley, Londen

Waar zet jij op in bij deze wedstrijd?

 

Twee weken geleden troffen beide ploegen elkaar al in Eindhoven. Die wedstrijd eindigde in 2-2. Dat was met name voor PSV een opsteker. Gezien het spelbeeld had Tottenham de drie punten eigenlijk over de streep moeten trekken. De Londenaren domineerden de wedstrijd met uitstekend combinatiespel. Het druk zetten wat PSV in eigen huis in de competitie tot nog toe succesvol uitvoert, kwam nu totaal niet uit de verf. De Spurs konden de ruimtes die er ontstonden door de druk van de ploeg van Mark van Bommel prima bespelen en kwamen er zo vaak heel eenvoudig doorheen. Dat resulteerde in een hele hoop kansen voor de goal van Jeroen Zoet. PSV kwam toch nog met 1-0 voor en wist in de laatste minuten zelfs de 2-2 te forceren, mede door een rode kaart voor doelman Hugo Lloris. De Fransman zal daardoor de return in Londen moeten missen. Net zoals middenvelders Eric Dier, Mousa Dembélé en Victor Wanyama.

Harry Kane - Toto

In Eindhoven maakte Harry Kane een van de twee treffers van Tottenham Hotspur.

PSV speelde een redelijke generale. In het Philips Stadion kwam Vitesse op bezoek. En na een vroege rode kaart wisten de Eindhovenaren de wedstrijd nipt met 1-0 te winnen. De laatste weken lijkt er, ondanks de goede resultaten, toch wat klad in het spel van de landskampioen te zitten. De duels met FC Groningen en Vitesse werden met enig fortuin gewonnen, in de beker werd PSV uitgeschakeld door de nummer 15 van de Keuken Kampioen Divisie RKC Waalwijk en de heenwedstrijd tegen de Spurs waren ze eigenlijk kansloos. Ondanks dat beeld houdt coach Van Bommel vast aan zijn bekende basis van de laatste weken. Miljoenenaankoop Érick Gutiérrez viel een aantal keer uitstekend in, maar krijgt nog niet het volledige vertrouwen van Van Bommel. De komende weken moet blijken of de oefenmeester daar goed aan doet.

Onze wedtips

Er wordt meer dan 3,5 keer gescoord > 2.10

Dubbele kans: X/PSV > 2.39

Harry Kane scoort eerste goal > 2.75

Hirving Lozano scoort > 3.15

Meer weten over deze wedstrijd? Bekijk dan HIER alle statistieken en andere leuke feitjes!

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.