Het moet heel gek lopen wil Juventus dit seizoen niet voor de negende keer op rij kampioen van Italië worden. De Oude Dame kan donderdagavond al de titel grijpen als het wint bij laagvlieger Udinese.

Udinese – Juventus
Serie A
23 juli 2020
19.30 uur, Stadio Friuli, Udine

Bekijk alle wedopties!

Juventus hervatte de competitie na de coronastop met slechts één punt voorsprong op achtervolger Lazio Roma. Ook nummer drie Internazionale was met een achterstand van zes punten op de koploper nog in de race voor de landstitel. Maar echt spannend werd het nooit. Lazio Roma morste sinds de break vrijwel wekelijks punten en ook de resultaten van Inter waren te wisselvallig om het Juve echt lastig te maken. De grootste dreiging kwam onverwacht uit Bergamo. Nadat Juventus plotseling tegen een zeperd aan liep bij AC Milan (4-2) en Atalanta (vierde bij de herstart) nog geen punt had laten liggen, moest in een rechtstreeks duel blijken of de Serie A nog een spannend slot zou krijgen. Door een late gelijkmaker sloeg Juventus die aanval uiteindelijk af. Door nieuw puntenverlies van Internazionale woensdagavond kunnen Matthijs de Ligt en co de landstitel drie wedstrijden voor het einde al grijpen.

Onderling resultaat

Hoewel Atalanta in punten nog gelijk kan komen én een veel beter doelsaldo heeft dan Juventus, is de ploeg van Maurizio Sarri bij winst op Udinese toch kampioen. In Italië gaat onderling resultaat boven doelsaldo. In Bergamo had Juve met 3-1 van Atalanta gewonnen en in Turijn werd het 2-2. En winnen bij Udinese, dat doet Juventus doorgaans wel. De laatste nederlaag stamt uit 2010. Sindsdien werd het drie keer gelijk en won Juve zes keer. Maar ook bij de aanstaande kampioen lijkt het zware schema van de laatste weken zijn uitwerking niet te missen. Na de nederlaag bij AC Milan en het gelijkspel tegen Atalanta won Juventus ook niet bij Sassuolo. Tegen het kwakkelende Lazio (2-1) zette Juve afgelopen weekend door twee doelpunten van sterspeler Cristiano Ronaldo de laatste stap richting de titel.

Cristiano Ronaldo - TOTO

Cristiano Ronaldo is ouderwets op schot voor Juventus. De Portugese doelpuntenmachine scoorde twee keer tegen Lazio Roma en al dertig keer in totaal deze competitie

Voorspelling TOTO

Daarmee heeft de inmiddels 35-jarige doelpuntenmachine de kaap van dertig doelpunten maar weer eens gerond. Topscorer is Ronaldo nog niet, dat is Ciro Immobile van Lazio met 33 treffers, maar met nog vier wedstrijden te spelen is de strijd om de topscorerstitel spannender dan die om de landstitel. Het record van meeste treffers in één seizoen voor Juventus kan Ronaldo donderdag al evenaren. Dat staat sinds 1934 op 31 doelpunten op naam van Felice Borel. Wij rekenen tegen Udinese, dat in een spannende strijd tegen degradatie verwikkeld is en dus nog alles om te spelen heeft, op de dadendrang van de Portugees!

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind jij van deze voorbeschouwing?