Zaterdag 16 mei staat bij menig voetballiefhebber omcirkeld in zijn agenda. Dan wordt in Duitsland na ruim twee maanden onderbreking vanwege het coronavirus de Bundesliga weer hervat. Bayern München komt een dag later in actie. De koploper gaat dan op bezoek bij Union Berlin.  

Union Berlin – Bayern München
Bundesliga
17 mei 2020
18.00 uur, Stadion An der alte Försterei, Berlijn

Bekijk alle wedopties!

Het is alweer tien weken geleden dat Der Rekordmeister voor het laatst in actie kwam. Op zondag 8 maart won Bayern in de eigen Allianz Arena met 2-0 van FC Augsburg. Daarmee profiteerde het van de misstap van RB Leipzig, dat een dag eerder met 0-0 gelijkspeelde bij VfL Wolfsburg. De koploper hervat de competitie met vier punten voorsprong op Borussia Dortmund en vijf op Leipzig, dat naar de derde plaats zakte.

Bayern München - TOTO

Het lijkt een eeuwigheid geleden, de 2-0 overwinning van Bayern München (met speciale shirts ter ere van het 120-jarig bestaan) op FC Augsburg op 8 maart

Flick beloond voor goede resultaten

Met nog negen duels te spelen ligt Bayern op koers voor de achtste titel op rij. Daar zag het in de herfst van 2019 niet naar uit. Na een 5-1 nederlaag tegen Eintracht Frankfurt stond Bayern in november vierde en ontsloeg het trainer Niko Kovac. Assistent-trainer Hans-Dieter Flick werd aangesteld als interim-trainer en onder zijn leiding krabbelde de ploeg langzaam op. Flick werd in april beloond voor de goede prestaties en tekende een nieuw contract dat hem tot 2023 als trainer aan Bayern verbindt.

Productieve Lewandoski

Maar een nieuwe titel zou toch vooral de titel zijn van Robert Lewandowski. De Pool is bezig aan een geweldig seizoen. Tot de onderbreking speelde Lewandowski 23 competitiewedstrijden waarin hij 25 keer scoorde. Daarmee nam de spits meer dan een derde van alle doelpunten van Bayern voor zijn rekening. Lewandowski gaat op voor zijn derde topscorerstitel op rij en zijn vijfde in zeven jaar tijd. Gerd Müller was van 1972 tot en met 1974 de enige en dus ook meteen de laatste speler die drie jaar op rij topscorer van de Bundesliga werd.

Robert Lewandowski - TOTO

Robert Lewandowski zoals we hem kennen: juichend wegrennend na wéér een doelpunt. De Poolse spits scoorde dit seizoen 25 keer in 23 wedstrijden.

Geen degradatiestress Union Berlin

Bij Union Berlin kennen ze de dadendrang van de Poolse spits inmiddels ook. In de heenwedstrijd in oktober vorig jaar won Bayern mede door een treffer van Lewandowski met 2-1. Union Berlin promoveerde vorig seizoen voor het eerst in zijn historie naar de Bundesliga en kent een uitstekend debuutjaar. Die Eisernen staan na 25 wedstrijden op een keurige elfde plek en hoeven zich geen zorgen te maken over degradatie.

Onze voorspelling

In de derde wedstrijd van het seizoen boekte Union Berlin zijn eerste Bundesliga-overwinning. Thuis werd met 3-1 gewonnen van niemand minder dan Borussia Dortmund. Ook Borussia Mönchengladbach moest er eerder dit seizoen aan geloven in het Stadion An der alten Försterei. Bij beide wedstrijden was het knusse stadion met ruim 22.000 toeschouwers uitverkocht. Tegen Bayern kan Union Berlin niet rekenen op de steun van het publiek. Door de coronacrisis wordt de wedstrijd achter gesloten deuren afgewerkt. De vraag is of de ploeg van trainer Urs Fisscher ook zonder fans dat beetje extra kan brengen wat nodig is om Bayern München pijn te doen. Wij denken van niet, en gaan voor een zege van de bezoekers.

Waar wordt de Bundesliga uitgezonden?

FOX Sports heeft in Nederland de exclusieve rechten voor de Bundesliga. Daarvoor is normaal gesproken een FOX Sports International- of FOX Sports Compleet-abonnement voor nodig. Omdat er de komende maanden in Nederland niet wordt gevoetbald, wordt het restant van de Bundesliga grotendeels op FOX Sports 1 (onderdeel van het Eredivisie-abonnement) uitgezonden. Bij sommige aanbieders zit die zender zelfs in het basispakket, waardoor je gratis naar de Bundesliga kunt kijken, dus ook naar Union Berlin – Bayern München.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind jij van deze voorbeschouwing?