Het vierde en laatste Grandslamtoernooi van het jaar is het Open Amerikaanse kampioenschap, welke komende maandag 27 augustus van start gaat. Op het hardcourt in New York City zijn Rafael Nadal en Sloane Stephens de verdedigend kampioenen. Zowel bij de mannen als bij de vrouwen is er een zeer sterk deelnemersveld en het zal interessant zijn om te zien wie er met de winst vandoor gaat.

Wie wint de US Open?

Big Four compleet
Voor het eerst in jaren is de zogenoemde Big Four bij het mannentennis weer in zijn geheel aanwezig op een Grandslamtoernooi. Federer (twintig Grandslamtitels), Nadal (zeventien) en Djokovic (dertien) zijn alle drie op topniveau, of daar in ieder geval dicht bij in de buurt, terwijl het voor Andy Murray (drie overwinningen) pas het eerste grote toernooi is na een scala aan blessures. Van deze vier heren lijkt Novak Djokovic de meeste kans te maken op de winst dit toernooi. De Serviër was op Wimbledon eerder dit jaar oppermachtig en heeft ook in de voorbereidende toernooien op de US Open indruk weten te maken.

Bijzonder is overigens dat de US Open van 2016 het laatste Grandslamtoernooi was waar geen van de Big Four won. Wawrinka pakte daar zijn derde Grandslamtitel. Deze Zwitser is ook dit toernooi een van de outsiders nu hij weer in vorm begint te raken na een zware blessure. Samen met onder meer Del Potro, Cilic en Zverev vormt hij de belangrijkste uitdagers voor de vier toppers.

Veel kanshebbers bij de vrouwen
Waar bij de mannen sinds 2004 amper andere spelers een Grandslamtoernooi hebben gewonnen dan de Big Four, is dit bij de vrouwen zeker de laatste jaren wel anders. Sterker nog: de laatste zeven Grandslamtoernooien won steeds iemand anders. De enige die er normaliter bovenuit steekt is Serena Williams. De Amerikaanse heeft 23 titels achter haar naam staan en won al in 2000(!) voor het eerst de US Open. Na haar zwangerschap is haar vorm echter wisselvallig. Ze heeft enkele puike wedstrijden laten zien, maar verloor ook meermaals kansloos in de eerste ronde. Bij haar ‘thuiswedstrijd’ blijft Serena Williams elke keer dat ze meedoet alsnog een van de topkandidaten.

Naast Williams zijn ook Halep, Kerber en, regerend kampioen van de US Open, Sloane Stephens vrouwen om in de gaten te houden. Kerber won Wimbledon dit jaar, terwijl Halep op Roland Garros de sterkste was. Halep won daarnaast het voorbereidende toernooi in Montreal en werd, achter Bertens, tweede in Cincinnati. Stephens was in Montreal in de finale de tegenstander van Halep en is als Amerikaanse én titelverdedigster extra gebrand op een goed resultaat in New York. Kerber heeft een redelijk gunstig schema voor de eerste fase van de US Open en is altijd gevaarlijk op een Grandslamtoernooi. Naast deze vier topfavorieten zijn er echter nog genoeg andere dames die een redelijke kans maken op winst.

Kiki Bertens - Toto

Nederlanders op de US Open
Namens Nederland is het vooral opletten wat Kiki Bertens kan. De 26-jarige won de laatste weken van vier verschillende speelsters uit de top tien en wist Halep af te troeven in de finale van het toernooi in Cincinnati. Ze staat nu dertiende van de wereld en kan, als ze haar topvorm weet vast te houden, zeker een mooi resultaat neerzetten de komende weken op de US Open. Bij de mannen zal het van Robin Haase moeten komen. Hij is nog nooit verder gekomen dan de derde ronde van een Grandslam en hij maakt helaas dit keer ook weinig kans om ver te komen.

Wedden op de US Open
Het is mogelijk om volop in te zetten op de US Open bij Toto. Dit kan bijvoorbeeld door de eindoverwinnaars bij zowel de mannen als de vrouwen te voorspellen. Daarnaast kun je meerdere wedopties vinden voor de losse wedstrijden. Kies hierbij bijvoorbeeld uit over/under weddenschappen of wedden met een handicap. Voor een totaal overzicht van alle wedopties kun je hier terecht.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.