Geen geur van bier en bratwurst, geen opzwepend supportersgezang, geen gejuich na goals. De herstart van de Bundesliga was voor alles en iedereen nogal wennen, op z’n zachts gezegd. Toch is het de realiteit waar we de komende maanden nog mee te maken hebben. Gelukkig bleef er genoeg over om van te genieten. Bijvoorbeeld van het spel van Borussia Dortmund, dat Schalke 04 in de Kohlenpottderby voetballes gaf: 4-0. Kan BVB die lijn doortrekken tegen VfL Wolfsburg?

VfL Wolfsburg – Borussia Dortmund
Bundesliga
23 mei 2020
15.30 uur, Volkswagen-Arena, Wolfsburg

Bekijk alle wedopties!

Om het een galavoorstelling te noemen gaat misschien wat ver, maar Borussia Dortmund liet afgelopen zaterdag zien een geduchte concurrent voor Bayern München te zijn in de strijd om de landstitel. Aan de hand van uitblinkers als Erling Haaland, Raphaël Guerreiro en Julian Brandt wervelde de thuisploeg voorbij Schalke, dat zelf niet een hele goede indruk maakte. Het was dat Dortmund, ongetwijfeld door de korte voorbereidingstijd, niet vol gas gaf, anders had de zege nog hoger kunnen uitvallen. De nummer twee van de ranglijst hoopte dat deze overwinning ervoor zou zorgen dat de club op één punt van koploper Bayern zou komen. Dat feestje ging niet door, want de regerend landskampioen won een dag later met 0-2 bij Union Berlin.

WEDTIP
Dortmund wint met 0-1, 0-2 of 0-3 > 3.75

Raphaël Guerreiro - TOTO

Raphaël Guerreiro vond tegen Schalke 04 twee keer het net.

Makkelijker programma

Toch zal de zege op Schalke een hoop vertrouwen geven richting de rest van competitie. Zeker aangezien Dortmund en Bayern elkaar aanstaande dinsdag nog treffen in het Westfalenstadion. Ook een blik op het verdere programma moet de formatie van trainer Lucien Favre positief stemmen. Dortmund speelt namelijk nog tegen vier clubs uit het rechter rijtje. Voor Bayern zijn dat er slechts twee. Behalve de eigen supporters zal niemand in Duitsland het ook erg vinden als de Rekordmeister na zeven titels op rij een keer géén kampioen wordt.

WEDTIP
Dortmund scoort de meeste goals in het restant van de Bundesliga > 10.00

Lang geen winst

Normaal gesproken hoeft VfL Wolfsburg geen probleem te vormen voor Dortmund. De ploeg waar Wout Weghorst dit seizoen al elf goals maakte, staat wel op een keurige zesde plek, maar het gat naar de echte top is immens. Bovendien is het al even geleden dat Die Wölfe een wedstrijd van Dortmund wisten te winnen. Dat was wel een hele belangrijke. Mede dankzij een goal van Bas Dost veroverde Wolfsburg in 2015 de DFB Pokal ten koste van BVB. De laatste competitiezege dateert ook van dat jaar. Wil Wolfsburg stunten tegen Dortmund is het voor een groot gedeelte afhankelijk van Weghorst. De spits mocht afgelopen weekend tegen Augsburg niet meedoen vanwege een schorsing, en dat liet zich merken. Pas in blessuretijd kon Wolfsburg de drie punten uiterst moeizaam veilig stellen. Met Weghorst erbij nemen de kansen op een goed resultaat tegen Dortmund iéts toe, maar wij verwachten ‘gewoon’ een makkelijke zege voor de uitploeg zonder tegengoals.

WEDTIP
Dortmund wint en Over 2,5 goal > 2.23

Wout Weghorst - TOTO

De altijd fanatieke Wout Weghorst keert terug bij Wolfsburg na een schorsing.

Statistieken

Wil je meer feiten en cijfers weten over Wolfsburg – Dortmund? Die kun je HIER checken.

Waar wordt de Bundesliga uitgezonden?

FOX Sports heeft in Nederland de exclusieve rechten voor de Bundesliga. Daarvoor is normaal gesproken een FOX Sports International- of FOX Sports Compleet-abonnement voor nodig. Omdat er de komende maanden in Nederland niet wordt gevoetbald, wordt het restant van de Bundesliga grotendeels op FOX Sports 1 (onderdeel van het Eredivisie-abonnement) uitgezonden. Bij sommige aanbieders zit die zender zelfs in het basispakket, waardoor je gratis naar de Bundesliga kunt kijken, dus ook naar VfL Wolfsburg – Borussia Dortmund.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind jij van deze voorbeschouwing?