In Arnhem gaat Vitesse op jacht naar de derde opeenvolgende overwinning van dit seizoen. AZ komt op bezoek. Lees hier de voorbeschouwing.

Vitesse – AZ
Zaterdag 26 augustus 2017
18:30, Gelredome

Onze voorspelling: Vitesse wint @ 2,13

Vitesse is dit seizoen ijzersterk begonnen. Naast de twee overwinningen op respectievelijk NAC en Roda JC speelt het aantrekkelijk voetbal en scoort het ook nog eens makkelijk. ‘Vites’ kan, samen met FC Utrecht, zomaar eens de verassing van dit seizoen gaan worden. Met spelers als Alexander Büttner, Guram Kashia, Thulani Serero, Thomas Bruns, Milot Rashica, Bryan Linssen en Tim Matavž is de ploeg sterk genoeg om in ieder geval mee te doen in een plaats in de top vijf, maar misschien kan het zelfs in de top drie meedraaien. Dan moet het sowieso de wedstrijden tegen de mede subtoppers gaan winnen. AZ is zo een tegenstander. De Alkmaarders verloren hun eerste duel van PSV, maar wonnen hun tweede wedstrijd eenvoudig van ADO Den Haag. Het heeft een klap gekregen door de zware blessure van toptalent Calvin Stengs, die in de wedstrijd tegen PSV goed op dreef was. Dat moet het team van John van de Brom zien op te vangen. De historie spreekt overigens niet in het voordeel van Vitesse. Van de 41 ontmoetingen verloor het 19 maal, negen keer werd het gelijk en 13 keer won Vitesse.

Onze voorspelling: Vitesse wint. De Arnhemmers zijn in vorm en gaan met het thuisvoordeel een moeizame overwinning boeken op AZ.

Vitesse wint – Je krijgt 2,13 keer je inleg terug.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.