Vitesse kan gelijk aan de bak in de eerste wedstrijd van de Europa League. In Arnhem treft het uit Italië Lazio Roma. Lees hier de voorbeschouwing.

Vitesse – Lazio Roma
14 september 2017
21:05, GelreDome

Gelijkspel @ 3,48

Door de winst van de KNVB beker plaatste Vitesse zich als enige Nederlandse club direct voor het hoofdtoernooi van de Europa League. Een puike prestatie voor de Arnhemmers. De laatste keer dat Vitesse Europees speelde was in het seizoen 2002/2003. Toen nog de UEFA Cup, waar het in de derde ronde werd uitgeschakeld door Liverpool. Nu speelt het in een poule met Lazio Roma dus, Nice en Zulte Waregem. Een sterke poule maar er liggen wellicht mogelijkheden voor het team van Henk Fraser. Het is de Eredivisie sterk begonnen en staat op een gedeelde tweede plek. Met aankopen als Serero, Matavz, Castaignos, Bruns en Linssen heeft het slim, op ervaring, ingekocht. Daarnaast hebben spitsen Matavz en Castaignos al bewezen in de Eredivisie makkelijk te kunnen scoren. Voor hun is het zaak om dat nu ook in Europa te doen. Fraser kan deze eerste wedstrijd geen beroep doen op Serero. De Zuid-Afrikaan heeft een blessure. Daarnaast is verdediger Kruijswijk ook afwezig door een blessure aan de rug.

Lazio Roma imponeerde in aanloop naar Vitesse-uit. Het won met maar liefst 4-1 van AC Milan. Dat mag als indrukwekkend gezien worden, zeker na de spectaculaire aankopen die Milan in de zomer deed. Smaakmaker bij Lazio in die wedstrijd was spits Immobile, met een hattrick. Volgens de Italiaanse media lijkt Inzaghi basiskrachten als Immobile, de Vrij en Milinkovic-Savic rust te geven voor de wedstrijd in de GelreDome. Bovendien start er een andere achterhoede ten opzichte van de wedstrijd tegen AC Milan. Daarnaast zijn Nani, Felipe Anderson en Wallace door blessures niet inzetbaar.

In de historie speelden beide teams nog nooit tegen elkaar. Van de laatste tien Europese wedstrijden in eigen huis wist Vitesse drie keer te winnen, drie keer speelde het gelijk en verloor het vier keer.

Onze voorspelling: Een gelijkspel. Lazio treedt waarschijnlijk in een veredeld B-team aan. Vitesse is in vorm en kan over een nagenoeg fitte selectie beschikken.

Gelijkspel – Je krijgt 3,48 keer je inleg terug.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.