De laatste wedstrijd van een Nederlandse ploeg in Europa dit seizoen wordt door Vitesse gespeeld. Lees hier de voorbeschouwing.

Vitesse – Nice
07/12/2017
21.05, Gelredome

Gelijkspel @ 3,40

Met twee punten uit vijf wedstijden beleefd Vitesse een matig seizoen in Europa. Het was pas de tweede keer dat Vitesse de groepsfase haalde in de Europa League. De vorige keer dat de Arnhemmers dat deden was in 2002 (UEFA Cup) toen ze er pas in de knock-out fase door Liverpool werden uitgeknikkerd. Vijftien jaar later komt het dus niet verder dan de poulefase. Dat is opzich geen schande tegen teams als Lazio Roma en Nice. Maar tegen een club als Zulte Waregem had de ploeg van Henk Fraser wel degelijk een goed resultaat kunnen boeken. Wat dat betreft valt de Europese campagne met twee punten tegen. Maar wellicht dat in het de thuiswedstrijd tegen Nice het toch op een positieve manier weet af te sluiten. Dan moet het wel beter dan de eerste wedstrijd toen het aan de Franse kust met 3-0 vrijwel kansloos was. De laatste wedstrijd uit bij Lazio Roma biedt in ieder geval hoop, met een knap 1-1 gelijkspel.

Voor Nice staat er ook niets meer dan eer op het spel. De ploeg van Wesley Sneijder staat op een tweede plek met vier punten achterstand op Lazio. Ook kunnen de Fransen niet meer ingehaald worden door de vijf punten voorsprong op Zulte-Waregem. En met de lastige uitwedstrijd tegen de nummer vijf van de Ligue 1, Nantes, voor de boeg krijgen er wellicht een aantal spelers rust.

Onze voorspelling: Gezien de feiten vooraf gaat Nice niet het achterste van zijn tong laten zien. Vitesse gaat van de ietwat lakse Franse wedstrijdinstelling profiteren. Een gelijkspel > 3.40

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.