Na het gelijkspel tegen Zulte-Waregem in speelronde drie komen de Belgen nu op bezoek in de Gelredome. Een mooie kans voor Vitesse om de eerste drie Europese punten van dit seizoen te pakken. Lees hier de voorbeschouwing.

Vitesse – Zulte Waregem
Donderdag, 2 november 2017
21.05, Gelredome

Vitesse wint @ 1,78

In de vorige wedstrijd tegen Zulte had Vitesse zeker de tweede helft het beste van het spel. Bryan Linssen was dichtbij de winnende goal terwijl een doelpunt van Luc Castaignos om onduidelijke redenen werd afgekeurd. Zulte was ook nog dichtbij de volle buit door een kopbal die net richting miste. De Belgen reizen nu met licht zelfvertrouwen naar Arnhem. Afgelopen weekend won de ploeg uit Vlaanderen voor het eerste sinds 24 september weer eens in wedstrijd in de Pro League. Van de elf uitwedstrijden die Zulte in Europa speelde won het vijf keer, één keer werd het gelijk en verloor het vijf keer. Vitesse kan wat dat betreft een iets mindere statistiek overleggen. In tien thuiswedstrijden in Europa won het maar drie keer.

Afgelopen weekend kwam PSV op bezoek in Arnhem. Toen verloor Vitesse met 2-4. In die wedstrijd kon het in fases soms prima mee doen, maar door het weifelende optreden van keeper Remko Pasveer kon PSV maar liefst vier keer scoren. Wil Vitesse weer een keer drie Europese punten pakken zal het volwassen en gedoseerd moeten aanvallen. Als het dat niet doet speelt het Zulte, net zoals tegen PSV, in de kijker. Henk Fraser beschikt over een fitte selectie. De vraag is of hij Chelsea’s huurling Mason Mount in de basis zal opstellen. Het supertalent maakte de afgelopen weken een sterke indruk. Getuige ook zijn wondergoal tegen PSV.

Onze voorspelling: Gezien de slechte vorm van Zulte en het thuisvoordeel voor Vitesse blijven de drie punten in Arnhem. Vitesse wint > 1,78.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.