PSV staat onder druk. Na de 2-1 overwinning van titelconcurrent Ajax tegen PEC Zwolle zijn de Amsterdammers, met nog negen speeldagen te gaan, tot op twee punten van de koploper genaderd. Aangezien PSV op 31 maart nog op bezoek moet in de Johan Cruijff Arena, kunnen ze zich geen misstap meer veroorloven. Winnen tegen VVV-Venlo legt dan weer de druk bij Ajax, dat later die dag met hun wedstrijd tegen AZ een zware beproeving voor de boeg heeft.

VVV-Venlo – PSV
Eredivisie
17 maart 2019
12.15 uur, Covebo stadion – De Koel -, Venlo

Klik hier voor alle wedopties!

PSV kan weer winnen na een moeilijke periode. Een reeks van drie gelijke spelen werd ten einde gebracht na een 2-0 zege op Excelsior, en ook NAC Breda werd een week later met diezelfde score opzij gezet. Echt overtuigend was die laatste overwinning niet, maar de Eindhovenaren lijken toch de smaak van het winnen weer te pakken te hebben. De supporters van PSV zijn echter niet tevreden. Van het wervelende team van voor de winterstop blijft nog maar weinig over en vooral Jorrit Hendrix en Pablo Rosario zijn het mikpunt van kritiek. Hoewel ze als solide blok op het middenveld ervoor zorgen dat de ploeg maar weinig kansen weggeeft, wordt hen een gebrek aan creativiteit in de opbouw verweten.

Contractverlengingen

Voor die creativiteit rekent de regerend landskampioen op het talent van Mohamed Ihattaren. De 17-jarige speler komt nog maar net kijken bij het eerste elftal, maar maakte de voorbije weken veel indruk. Zoveel indruk zelfs dat trainer Mark van Bommel hem verkiest boven Mexicaans international Erick Gutiérrez, die tijdens de zomer voor zes miljoen euro werd weggeplukt bij het Mexicaanse CF Pachuca. PSV zag meteen de waarde van Ihattaren, en verlengde dan ook minder dan twee maanden na zijn debuut zijn contract tot medio 2022. Ook enkele andere jongeren spelen zich in de kijker in Noord-Brabant. Zo zou PSV ook maar al te graag zien dat Michal Sadílek (19) en Donyell Malen (20) hun handtekening onder een vernieuwd contract zetten. Rosario (22) heeft dat deze week al gedaan. De vraag is natuurlijk of de kwaliteit van deze jongeren genoeg zal zijn om de titel opnieuw binnen te halen in een hevige eindstrijd met Ajax.

Lars Unnerstall - Toto

Voor VVV-keeper Lars Unnerstall heeft het duel met PSV een speciaal tintje.

Bij VVV wordt er bij deze wedstrijd vooral gekeken naar doelman Lars Unnerstall. De Duitse sluitpost werd in 2017 door Venlonaren weggehaald bij toenmalig tweedeklasser Fortuna Düsseldorf, en werd afgelopen zomer gekocht door PSV om vervolgens direct weer te worden verhuurd aan VVV. In De Koel bewijst Unnerstall zich als een meer dan behoorlijke doelman, waardoor hij door velen gezien wordt als ideale vervanger wanneer Jeroen Zoet de club zou verlaten. Een goede prestatie tegen zijn werkgever zou dan ook een duidelijke sollicitatie zijn om die eventuele leegte in te vullen, en Unnerstall is dan ook niet van plan om het wat rustig aan te doen zondag.

Onze voorspelling

Als we even terugkijken naar de geschiedenis tussen deze twee clubs, valt al snel op dat VVV al 25 jaar niet meer kan winnen van PSV, en wij denken dat de extra motivatie van Unnerstall daar weinig verandering in kan brengen. In hun vorige zestien onderlinge duels werden maar liefst 67 doelpunten gemaakt, goed voor een gemiddelde van meer dan vier doelpunten per wedstrijd. Het lijkt er dus op dat ook deze keer heel wat doelpunten zullen vallen, en PSV als winnaar uit de bus zal rollen.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.