Het WK begint dan nu echt bijna; aanstaande donderdag is het zover met de openingswedstrijd Rusland – Saoedi-Arabië. Voor dit WK zijn er acht grote kanshebbers op de wereldtitel, die wij in twee delen voor je uitlichten. Lees hieronder deel I met aandacht voor Portugal, Engeland, België en Argentinië.

Wie denk jij dat er wereldkampioen wordt?

 

Portugal
Seleção das Quinas
Bondscoach: Fernando Santos
FIFA-ranking: 4
Sterspeler: Cristiano Ronaldo (150 interlands – 81 goals)
Preview: Portugal is de Europees kampioen. En dat was een knappe prestatie aangezien de selectie, ondanks de aanwezigheid van Cristiano Ronaldo, niet overliep van individuele kwaliteit. Dat geldt ook voor dit WK. Zeker als je dit vergelijkt met landen als Brazilië, Duitsland, Frankrijk en Spanje. Toch kan Ronaldo voor dit WK waarschijnlijk wel op meer steun rekenen in zijn jacht naar nog een grote prijs. André Silva (AC Milan), Bernardo Silva (Manchester City) en Gelson Martins (Sporting Lissabon) hebben er bij hun club een goed seizoen op zitten en meer ervaring dan in 2016. Het eerste duel met Spanje is direct cruciaal.

Quotering: Portugal als wereldkampioen is 25 keer je inleg


Engeland
The Three Lions
Bondscoach: Gareth Southgate
FIFA-ranking: 12
Sterspeler: Harry Kane (24 interlands – 13 goals)
Preview: Engeland en eindtoernooien is de laatste jaren niet een heel gelukkige combinatie geweest. De laatste vijf WK’s kwam het steevast niet verder dan de kwartfinale. Op het laatste WK in Brazilië werd het zelfs al in de groepsfase uitgeschakeld. De Engelsen zullen dus getergd zijn. Met bondscoach Gareth Southgate lijkt de weg naar boven in ieder geval te zijn ingezet. Zonder ook maar een wedstrijd te verliezen kwalificeerde Engeland zich voor het WK. En de laatste oefenduels weet het ook goed voor de dag te komen. De laatste zes oefenduels werd er ook niet verloren. Met tegenstanders als Duitsland, Brazilië, Italië en Nederland is dat een prima prestatie.

Quotering: Engeland als wereldkampioen is 17 keer je inleg 


België
De Rode Duivels
Bondscoach: Roberto Martínez
FIFA-ranking: 3
Sterspeler: Kevin de Bruyne (61 interlands – 14 goals)
Preview: België wordt door voetbalkenners al jaren gezien als een team dat in staat moet worden geacht een grote prijs te pakken. De afgelopen twee toernooien stelden onze Zuiderburen enigszins teleur met een kwartfinaleplek op het WK van 2014 en het EK van 2016. Het potentieel van België blijft desondanks heel groot met spelers die bijna allemaal bij Europese topclubs spelen, zoals Kevin de Bruyne (Manchester City), Eden Hazard (Chelsea) en Dries Mertens (Napoli). Met de vorm zit het in ieder geval goed. De laatste wedstrijd die verloren ging was op het afgelopen EK tegen Wales.

Quotering: België als wereldkampioen is 12 keer je inleg


Argentinië
La Albiceleste
Bondscoach: Jorge Sampaoli
FIFA-ranking: 5
Sterspeler: Lionel Messi (124 interlands – 64 goals)
Preview: Wie Argentinië zegt, zegt Lionel Messi. Twee jaar geleden zag het ernaar uit dat de tweevoudig wereldkampioen het dit WK zonder de speler van Barcelona moest doen, nadat Argentinië in de finale van de Copa América onderuit ging tegen Chili. Het was voor Messi de vierde grote finale die hij verloor met zijn land, na onder meer ook die van het vorige WK. Daarmee leek voor de Argentijn de maat vol. Toch keerde hij terug. Het WK in Rusland lijkt voor de 30-jarige Messi de laatste kans om de wereldtitel te pakken. De ploeg zal vooral van zijn vorm afhankelijk zijn, hoewel er met name in de aanval ook andere grote kanonnen meedoen (Paulo Dybala, Sergio Agüero en Gonzalo Higuaín).

Quotering: Argentinië als wereldkampioen is 10 keer je inleg

Voorspel de winnaar van het WK en win!

KLIK HIER OM JOUW FAVORIETE LAND TE KIEZEN!

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Speel Bewust - Toto