Niemand durft het bij Liverpool hardop te zeggen, maar als er woensdag gewonnen wordt van West Ham United is de eerste landstitel sinds 1990 wel heel erg dichtbij. Want bij een zege in deze inhaalwedstrijd loopt het gat met nummer twee Manchester City op tot negentien punten. Of zijn The Hammers in staat het The Reds moeilijk te maken?

West Ham United – Liverpool
Premier League
29 januari 2020
20.45 uur, London Stadium

Bekijk hier alle wedopties!

Op Liverpool staat dit seizoen geen maat in de Premier League. Slechts één keer verspeelde de ploeg van manager Jürgen Klopp punten. Dat was op 20 oktober in de uitwedstrijd tegen Manchester United (1-1). Het is zeker niet zo dat Liverpool al zijn wedstrijden eenvoudig wint. De zege wordt geregeld pas laat veiliggesteld, zoals vorige week tegen Wolverhampton Wanderers toen Roberto Firmino in de 84e minuut de winnende treffer produceerde. Het is best knap dat Liverpool de laatste weken ‘gewoon’ blijft winnen. Het programma was namelijk overvol, en dat zorgde ook voor de nodige blessures. Inmiddels is de blessuregolf wel zo goed als voorbij. Bovendien heeft Liverpool begin februari een korte winterstop van twee weken. Weliswaar staat de replay in de FA Cup tegen Shrewsbury Town op 4 februari gepland, maar Klopp heeft al aangeven dan met een jeugdteam aan de aftrap te verschijnen. De hoofdmacht zal dus relatief fris de beslissende maanden van het seizoen ingaan.

Mo Salah - TOTO

Ondanks het inbrengen van Mo Salah kwam Liverpool niet verder dan 2-2 tegen Shrewsbury Town, dat in de League One uitkomt.

Geplaagde ploeg

Voor Liverpool aan een welverdiende pauze toe is, nog twee duels in de Premier League. Om te beginnen dus uit bij West Ham United. Dat duel stond aanvankelijk voor eind december gepland, maar The Reds moesten toen acte de présence op het WK voor clubs dat overigens winnend afgesloten werd. De vraag is: maakt West Ham kans tegen de regerend Europees- en wereldkampioen? Kijken we naar de vorm van de Londense club moet die vraag met ‘nee’ beantwoord worden. The Hammers staan maar nét boven de degradatiestreep op een zeventiende plek. Maar de twee clubs daaronder, Bournemouth en Watford, hebben evenveel punten, alleen met een minder doelsaldo. Het is dus alarmfase 1 bij West Ham. Vanwege de tegenvallende resultaten moest trainer Manuel Pellegrini eind december het veld al ruimen. Zijn opvolger David Moyes begon nog wel een klinkende 4-0 zege op Bournemouth. Bij die ene overwinning bleef het voorlopig. Bovendien werd West Ham afgelopen weekend door West Bromwich Albion, dat een niveau lager speelt, uitgeschakeld in de FA Cup. Liverpool treft dus een geplaagde ploeg.

Ruime overwinningen

Voor de laatste keer dat West Ham wist te winnen van Liverpool moeten we vier jaar terug. In een replay in de FA Cup werd Liverpool op een 2-1 nederlaag getrakteerd. Het seizoen 2015/2016 was sowieso een uitstekend jaar voor de Londenaren tegen The Reds. Want ook in de competitie won West Ham twee keer. De laatste tijd is het echter weer Liverpool dat veelal met ruime cijfers wint. Wij verwachten dat dat woensdag niet anders gaat zijn.

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering. 

Wat vind jij van deze voorbeschouwing?