In de tweede halve finale van de TOTO KNVB Beker komen we twee clubs tegen die vorig jaar ook al in de halve eindstrijd stonden: Willem II en AZ. De Tilburgers strandden toen tegen de latere winnaar Feyenoord. AZ kan voor de derde keer op rij de finale bereiken. De vorige twee gingen verloren. Verliezen, dat deden de Alkmaarders afgelopen zondag ook tegen Willem II voor de competitie. Lukt het de ploeg van trainer John van den Brom om zich te revancheren?

Willem II – AZ
28 februari 2019
20.45 uur, Koning Willem II Stadion, Tilburg

Bekijk hier alle wedopties!

 

Willem II maakt een wisselvallig seizoen door. Het voert op dit moment het rechterrijtje in de Eredivisie aan met 28 punten. Maar zoals bekend, staat het onderin erg dicht bij elkaar. De formatie van trainer Adrie Koster won acht keer, speelde vier keer gelijk en verloor elf maal. De meest aansprekende resultaten behaalde Willem II uitgerekend tegen de opponent van donderdag. In december werd AZ in Alkmaar met 0-2 aan de kant gezet. En ook in eigen huis waren de Tilburgers dus te sterk.

Geen Eredivisieclubs

In het bekertoernooi verliep alles een stuk voortvarender voor Willem II. Daarbij moet wel worden gezegd dat de tweevoudig bekerwinnaar weinig te klagen had over de loting. Op weg naar de halve finale trof de Tricolores geen enkele club uit de Eredivisie. In de eerste ronde tegen FC Volendam en in de kwartfinale tegen FC Twente had Willem II nog wel wat moeite, getuige de nipte 1-2 zege (Volendam) en 2-3 overwinning (Twente). Het duel met AZ zal de eerste serieuze krachtmeting worden in het bekertoernooi.

Willem II - Toto

Vreugde bij Willem II na de 2-1 zege op AZ van afgelopen zondag.

Willem II moet het tegen de Alkmaarders doen zonder twee spelers die een belangrijk aandeel hadden in het bekersucces van de club: Fran Sol en Donis Avdijaj. Beiden maakten dit seizoen vier goals in de TOTO KNVB Beker. Maar Sol vertrok in de winterstop naar Dynamo Kiev en Avdijaj is bij Willem II uit de gratie geraakt. Maar ook zonder hen heeft de ploeg aangetoond te kunnen winnen van AZ.

Geen tegengoals

Voor de zevende keer in acht jaar heeft AZ de halve finale van het bekertoernooi bereikt, waarvan het de laatste twee jaar zelfs tot de finale reikte. Die gingen allebei verloren. Vertrekkend trainer Van den Brom wil zijn periode bij AZ graag met een prijs afsluiten. De route naar de halve finale was een stuk lastiger dan die van Willem II. Met VVV-Venlo, PEC Zwolle en Vitesse troffen de Alkmaarders drie clubs uit de Eredivisie. Achtereenvolgens werd er met 2-0, 5-0 en 3-0 gewonnen. Ook in de openingsronde tegen de amateurs van Alcides kreeg AZ geen doelpunt tegen (0-6). Achterin lijkt het dus wel goed te zitten. En voorin heeft AZ met Oussama Idrissi de topscorer van het toernooi in huis (zes goals).

Onze voorspelling

Dat Willem II drie keer in één seizoen van AZ wint, zien wij niet gebeuren. De formatie van Van den Brom zal de zege echter niet makkelijk cadeau krijgen. We gaan dus voor een nipte overwinning voor AZ.

Wedtips

AZ wint met 0-1 > 8.60

Idrissi scoort en wint > 3.50

Oneven aantal goals AZ > 1.90

Statistieken

Meer feitjes weten over Willem II – AZ? Check ze HIER!

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.