Er wordt weer getennist op het heilige gras van Wimbledon, het meest prestigieuze tennistoernooi ter wereld! Vorig jaar waren Murray en (de nu afwezige) Serena Williams de winnaars. Wie gaan er dit jaar met de titels vandoor?

Wij blikken elke dag voor op enkele interessante partijen. Lees hieronder de voorbeschouwing van de heren finale, zondag 16 juli.

Cilic – Federer

Onze voorspelling: Federer wint

De herenfinale op Wimbledon gaat tussen good old Roger Federer en, misschien toch wel verrassend, Marin Cilic.

Federer is de grote favoriet. Zijn grote rivalen, en mede dertigers, Nadal, Djokovic en Murray zijn dit toernooi niet fit genoeg gebleken. Federer wel. Hij liet bewust het hele gravelseizoen inclusief Roland Garros schieten om fit te zijn voor zijn favoriete Wimbledon. En dit lijkt een goede keuze te zijn. Er staat dit hele toernooi al geen maat op de Zwitser. Hij verloor nog geen enkele set en gaat op voor zijn 8e titel op het heilige gras.

Tegenstander in de finale is de Kroaat Cilic. Hij stond één keer eerder in een grandslamfinale, namelijk op de US Open in 2014, waarin hij won van de Japanner Nishikori. Overigens versloeg hij dat toernooi in de halve finale Federer. Dit was zijn enige overwinning op de Zwitser, tegenover zes nederlagen.

De Kroaat zal er alles aan doen om met zijn machtige service en powertennis de opvolger van Goran Ivanisevic te worden. We verwachten echter dat het verfijnde spel van Federer hem te machtig is. Federer heeft onder andere tegen Raonic laten zien dat hij geen probleem kent tegen servicekanonnen. En hij weet dat hij tegen Cilic scherp moet zijn: vorig jaar op Wimbledon kwam hij 2-0 in sets achter en lukte het de Zwitser maar ter nauwernood om de Kroaat te verslaan. De enige manier voor Cilic om te winnen is, is om er een uitputtingsslag van te maken aangezien hij fitter is. Maar we denken dat hij daar de kans niet voor krijgt en voorspellen dan ook een wellicht wat eenzijdige finale, met een overwinning van Roger Federer.

Federer wint – Je krijgt 1,11 keer je inleg terug
0-3 in sets – Je krijgt 1,98 keer je inleg terug

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.

SPEEL NU MEE HOE WERKT HET?