Er wordt weer getennist op het heilige gras van Wimbledon, het meest prestigieuze tennistoernooi ter wereld! Vorig jaar waren Murray en (de nu afwezige) Serena Williams de winnaars. Wie gaan er dit jaar met de titels vandoor?

Wij blikken elke dag voor op enkele interessante partijen. Lees hieronder de voorbeschouwing van de dames finale, zaterdag 15 juli.

Muguruza – Williams

Onze voorspelling: Muguruza wint

Na acht jaar staat Venus Williams weer in de finale van haar favoriete toernooi. De Amerikaanse, nr. 11 van de wereldranglijst, won Wimbledon al vijf keer, en dit jaar kan dit dus een zesde keer worden. Ze moet dan wel afrekenen met Garbine Muguruza uit Spanje.

De Spaanse stond twee jaar geleden ook al eens in de finale van Wimbledon, maar verloor hierin van Serena. Dit jaar zal ze dus zeker wraak willen nemen door Venus te verslaan en hiermee, na Roland Garros in 2015, haar tweede Grandslamtitel te behalen.

Venus kende alleen in de eerste set van het toernooi wat problemen, maar speelde verder ijzersterk. Zeer overtuigend was haar halve finale overwinning op de Britse Konta.

Muguruza speelt tot dusver ook een fantastisch toernooi. Ze versloeg in de kwartfinale de nummer 1 van de wereld Kerber, in de halve finale de sterke Russin Kuznetsova en in de halve finale walste ze met 6-1 6-1 over Rybarikova heen.

Het belooft een spannende finale te worden! Beide speelsters spelen typisch grastennis: goede service, dominant en aanvallend tennis. Ze zijn beiden dan ook regelmatig aan het net te vinden. In de onderlinge ontmoetingen leidt Williams met 3-1, maar de laatste keer dat ze elkaar troffen, trok de Spaanse aan het langste eind. Op gras zijn ze elkaar nog nooit tegengekomen.

Wie gaat het winnen? We voorspellen een zeer spannende wedstrijd. Als we dan toch een keuze moeten maken, gaan we voor Muguruza.

Muguruza wint – Je krijgt 1,70 keer je inleg terug
2-1 in sets – Je krijgt 3,75 keer je inleg terug

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.

SPEEL NU MEE HOE WERKT HET?