Er wordt weer getennist op het heilige gras van Wimbledon, het meest prestigieuze tennistoernooi ter wereld! Vorig jaar waren Murray en (de nu afwezige) Serena Williams de winnaars. Wie gaan er dit jaar met de titels vandoor?

Wij blikken elke dag voor op enkele interessante partijen. Lees hieronder de voorbeschouwing van de heren halve finale, vrijdag 14 juli.

Querrey – Cilic

Onze voorspelling: Cilic wint

Sam Querrey, 28e op de wereldranglijst, is de grootste verrassing in de halve finale van Wimbledon. De Amerikaan speelt een ijzersterk toernooi, met als uitsmijter de overwinning in de kwartfinale op favoriet en titelverdediger Andy Murray. In zijn eerste halve finale op een grandslamtoernooi ooit, speelt hij tegen Marin Cilic. Outsider Cilic, nummer 6 op de wereldranglijst, versloeg in de kwartfinale Nadal-killer Muller in een heerlijke vijf-setter.

Over het duel Querrey – Cilic kunnen we duidelijk zijn: het zal aces regenen. Beide servicekannonnen grossieren in aces dit toernooi: Cilic sloeg er 105 en Querrey al maar liefst 126. Er zullen weinig lange ralleys zijn, maar dat wil niet zeggen dat de wedstrijd snel afgelopen is. In 2012 troffen ze elkaar ook op het heilige gras en toen duurde de wedstrijd meer dan 5,5 uur en won Cilic met 16-14 in de vijfde set.

We verwachten ook nu weer een zeer gelijkopgaande strijd waarbij veel games gespeeld zullen worden en breaks zeldzaam zijn. De vraag is hoe fit Querrey nog is na maar liefst drie zware vijfsetters op een rij. Daarnaast is hij niet gewend om zo ver in een grandslamtoernooi nog actief te zijn. Cilic heeft veel meer ervaring, heeft slechts één vijfsetter in de benen, en zal deze unieke kans om de finale van Wimbledon te halen, en wellicht wel in de voetsporen van Ivanisevic te treden, niet laten glippen.

Cilic wint – Je krijgt 1,26 keer je inleg terug
Over 41,5 games worden er gespeeld– Je krijgt 1,75 keer je inleg terug

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.

SPEEL NU MEE HOE WERKT HET?