Er wordt weer getennist op het heilige gras van Wimbledon, het meest prestigieuze tennistoernooi ter wereld! Vorig jaar waren Murray en (de nu afwezige) Serena Williams de winnaars. Wie gaan er dit jaar met de titels vandoor?

Wij blikken elke dag voor op enkele interessante partijen. Lees hieronder de voorbeschouwing van de dames halve finale, donderdag 13 juli.

Williams – Konta

Onze voorspelling: Williams wint

Een prachtige halve finale tussen de 5-voudig Wimbledon winnares Venus Williams en de publiekslieveling Johanna Konta. Beiden speelsters boekten een zeer knappe overwinning in de kwartfinale. Williams wist de talentvolle Ostapenko af te stoppen, terwijl Konta de nummer twee van de wereld, Simona Halep wist te verslaan.

Beiden dames bezitten het ideale spel voor het gras, met een stevige service en vlakke slagen. Venus Williams heeft meer ervaring op het gras, maar speelt niet alleen tegen haar directe tegenstander, maar ook tegen het Britse publiek, die massaal achter ‘hun’ Konta zullen gaan staan.

Het publiek lijkt Konta elke keer net dat zetje in de rug te geven om haar tegenstanders te verslaan. Maar Williams heeft in haar lange tenniscarrière wel voor hetere vuren gestaan en zal naar verwachting stoïcijns haar eigen spelletje gaan spelen.

Het wordt een echte graswedstrijd, met veel winners en dominante servicegames. Konta lijkt onverslaanbaar op Wimbledon, maar Williams weet met haar ervaring toch verrassend de winst uit het vuur te slepen.

Williams wint – Je krijgt 1,89 keer je inleg terug
Het wordt 2-1 voor Williams – Je krijgt 4,06 keer je inleg terug

Muguruza – Rybarikova

Onze voorspelling: Muguruza wint

De andere halve finale is op papier wellicht minder aantrekkelijk, maar kwalitatief zeker niet. Beiden dames zijn aan een indrukwekkend toernooi bezig. Muguruza wist in 2015 de finale al te bereiken en het is geen verrassing dat ze nu in de halve finale staat, in tegenstelling tot haar tegenstander.

Magdalena Rybarikova boekte in 2de ronde een indrukwekkende overwinning op een van de topfavorieten op Wimbledon, Karolina Pliskova en won in de kwartfinale knap van grasspecialist Coco Vandeweghe. De nummer 87 van de wereld lijkt zich beter dan ooit te voelen op het gras en weinig last te hebben van de druk.

Garbine Muguruza lijkt haar vorm van 2015 weer te pakken te hebben. Ze won in de achtste finale in drie sets knap van de nummer één van de wereld, Angelique Kerber en zette Kuznetsova vakkundig aan de kant in de kwartfinale. De Spaanse viel dit jaar buiten de top-10 na 2e te hebben gestaan halverwege 2016. Ze zal erop gebrand zijn om deze positie weer terug te pakken en wraak te nemen na haar verloren Wimbledon finale van 2015.

Muguruza wint – Je krijgt 1,39 keer je inleg terug
Het wordt 2-0 voor Muguruza – Je krijgt 1,96 keer je inleg terug

Let op: genoemde quoteringen zijn onderhevig aan verandering.

SPEEL NU MEE HOE WERKT HET?